Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vodkaflaska var min bestevenn

Wesley Sneijder (36) åpner opp om alkoholproblemene.

SLEIT: I biografien til Wesley Snejder, som slippes førstkommende fredag, avslører han at han har slitt tungt med alkoholmisbruk. Foto: KARIM JAAFAR / AFP / NTB Scanpix
SLEIT: I biografien til Wesley Snejder, som slippes førstkommende fredag, avslører han at han har slitt tungt med alkoholmisbruk. Foto: KARIM JAAFAR / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Mange husker han som en av bærebjelkene på det nederlandske fotballandslaget, som blant annet kom til finalen under VM i 2010.

Livet har imidlertid ikke alltid vært lett for fotballprofilen. I biografien hans som slippes førstkommende fredag avslører han at han har slitt tungt med alkoholmisbruk.

– Jeg brukte ikke narkotika, men jeg drakk alkohol og hadde en rock 'n' roll-livsstil som en av stjernene på Real Madrid. Alt jeg drev med ble holdt skjult. Til og med da jeg var dritings og betalte flere tusen euro for drinkene til alle på utestedene, skriver Sneijder.

LØNNSOMT: Det tidligere bilsporttalentet Renee Gracie tjener godt på karriereskiftet sitt. Reporter: Christian Wehus. Video: @renee_gracie Vis mer

Han forteller videre at flere av spillerne på det nederlandske landslaget så hva som skjedde, og tok det opp med han.

– Ruud van Nistelrooy sa det, Arjen Robben sa det. De slaktet meg og sa at jeg måtte ta meg sammen.

Drikkingen kostet Sneijder dyrt. Ikke bare én, men to skilsmisser fulgte i kjølvannet av avhengigheten. Deriblant ekteskapet med Ramona Streekstra.

– Jeg forsto ikke at vodkaflaska hadde blitt min beste venn, forklarer Sneijder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!