Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Voeckler krasjet med bil som bråstoppet for fotgjenger

Brakk kragebeinet.

BRUDDSKADE: Thomas Voeckler (t.h.) brakk kragebeinet under trening i Australia i natt. Han kjørte inn i en bil som måtte bråstoppe da en fotgjenger krysset veien. Foto: Dirk Waem, AFP  / NTB Scanpix
BRUDDSKADE: Thomas Voeckler (t.h.) brakk kragebeinet under trening i Australia i natt. Han kjørte inn i en bil som måtte bråstoppe da en fotgjenger krysset veien. Foto: Dirk Waem, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Proffsyklisten Thomas Voeckler må stå over Tour Down Under etter at han pådro seg kragebeinsbrudd under trening i Australia.

Voeckler ble skadd da han krasjet med en bil i Glenelg like utenfor Adelaide.

- Under treningen i morges var det en fotgjenger som krysset veien, slik at en bil måtte bremse veldig fort. Jeg hadde ikke mulighet til å stoppe og kjørte inn i bilen, sier franskmannen.

- Jeg skjønte med en gang at kragebeinet mitt var brukket for tredje gang, la Voeckler til.

Han opplevde samme skade i rittene Paris - Nice i 2009 og i Amstel Gold Race i april i fjor. Nylig fikk han fjernet en metallplate som ble satt inn etter det forrige bruddet. 34-åringen skal reise hjem til Frankrike for å få behandling.

Under Tour de France i 2012 vant Voeckler fire etapper og sikret seg klatretrøya.

Tour Down Under arrangeres 19.-26. januar.

(NTB)