Voigt: - Hadde håpet rekorden sto til juleferien

Mistet timesrekorden etter 57 dager.

KORTVARIG GLEDE: Jens Voigt avsluttet karrieren med å sette ny timesrekord, men nå er den allerede slettet. Det kommer imidlertid intet nytt forsøk fra 43-åringen. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
KORTVARIG GLEDE: Jens Voigt avsluttet karrieren med å sette ny timesrekord, men nå er den allerede slettet. Det kommer imidlertid intet nytt forsøk fra 43-åringen. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Oppdraget var «tilbakelegg så lang distanse du makter i løpet av 60 minutter».

Den 3. september satte Jens Voigt ny timesrekord på bane.

Den sto i 57 dager, inntil sveitseren Matthias Brändle syklet 700 meter lengre (51.852 kilometer mot Voigts 55.11).

- Jeg må innrømme at jeg håpet å beholde den over jula, sier Jens Voigt til cyclingnews.com.

Hyller Brändle 43-åringen har nå gitt seg med sykling på toppnivå, men har ingen problemer med å rose mannen som frarøvet ham rekorden.

- Jeg har all respekt for Matthias. Han gjorde en sterk prestasjon og har åpenbart arbeidet hardt for å være klar for dette. Det er derfor vi holder på med det, slik at vi kan skape mer interesse rundt et intiativ som timesrekorden, sier Voigt.

Norske Reidar Borgersen har via procycling.no signalisert at han ønsker å gjøre et forsøkt på å ta rekorden.

Les mer om det her!

Timesrekordens historie De fleste venter imidlertid på at storkanoner som Bradley Wiggins og Tony Martin skal gjøre et forsøk.

Før Voigts rekord var det for øvrig Ondrej Sosenka som holdt rekorden. Han syklet 49,7 kilometer i løpet av en time i Moskva i 2005.

Tiden sto altså i ni år før den tidligere Trek Factory Racing-rytteren ville prøve seg.

Det var Chris Boardman som holdt rekorden før ham igjen. Briten tilbakela 49.441 kilometer på velodromen i Manchester høsten 2000.

PS! Initiativet til timesrekorden ble tatt av UCI. Tiden man skulle slå fra 9. mars var Eddy Merckxs 49.43195 kilometer satt i Mexico i 1972.