Voilà, så avgjorde Peter Sagan kampen om den grønne trøya

Leder med 99 poeng.

I FRONT: Peter Sagan var med i timannsbruddet som gikk tidlig på dagens etappe, og sikret seg med det 20 nye sprintpoeng. Med 99 poeng ned til sin argeste konkurrent, og mest fjelletapper igjen, er Sagan så godt som sikret den grønne trøya under årets Tour de France.Foto: AFP  / JOEL SAGET
I FRONT: Peter Sagan var med i timannsbruddet som gikk tidlig på dagens etappe, og sikret seg med det 20 nye sprintpoeng. Med 99 poeng ned til sin argeste konkurrent, og mest fjelletapper igjen, er Sagan så godt som sikret den grønne trøya under årets Tour de France.Foto: AFP / JOEL SAGETVis mer

VAISON LA ROMAINE (Dagbladet): Peter Sagan gikk for grønt gull i dag, og kunne feire den franske nasjonaldagen med å sikre seg den grønne poengtrøya.

Med 99 prosents sikkerhet.

Solid ledelse
Sagan fikk være med bruddet som gikk tidlig på den 242,5 kilometer lange etappen fra Givors til toppen av skrekkfjellet Mont Ventoux. Med 20 poeng i lomma etter den innlagte spurten i Malaucéne, 208 kilometer inn i etappen, og med rivalene Andre Greipel og Mark Cavendish med henholdsvis seks og fem poeng på samme sted.

Dermed leder Sagan med 99 poeng på Cavendish og 154 poeng på Greipel, etter etappen som Chris Froome vant overlegent.

Det er et forsprang som kommer til å holde seg ganske konstant gjennom fjelletappene de neste sju dagene.

Dro på bakhjulet
Eller for å si det med TV 2-kommentator Johan Kaggestads ord:

- Da tror jeg konkurransen om den grønne trøya går mot slutten.

Peter Sagan feiret det hele med sin egen gest noen sekunder før han ble tatt igjen av hovedfeltet, bare et par kilometer etter at de tjue poengene var sikret:

Syklende på bakhjulet mens han vinket til tv-kameraet på motorsykkelen foran markerte han for hele Touren at det er han som leker seg til den grønne poengtrøya i årets hundrede jubileumsutgave av sykkelrittet.