Vokser seg stor

Han fikk Gullballen i sommerens U-20 VM. Nå herjer Lionel Messi (18) med de voksne også.

Den argentinske trollmannen som blir sammenliknet med Diego Maradona var bare 13 år gammel da Barcelona hentet ham til Spania. Siden har han gått gradene i den katalanske storklubben, og vokst seg så stor at Barcelona-sjef Frank Rijkard har ryddet plass til ham i angrepet sammen med verdensstjernene Ronaldinho og Samuel Eto\'o.

Sistnevnte scoret tre da Barcelona lekte seg videre til åttendedelsfinalen i Champions League med 5- 0 mot hjelpeløse Panathinaikos. Men likevel var det nok alt det spennende de har i vente av den unge argentineren fansen snakket om på vei hjem fra Nou Camp.

Pris: En milliard

Det var riktignok ingen superscoring han sto for i går, men han var på rett plass til rett tid da han kjempet inn 3- 0 scoringen 34 minutter ut i førsteomgangen.

Messi (166 cm) rager ikke høyt i terrenget, men uten behandling med veksthormoner i to og et halvt år ville han vært enda lavere. Barcelona kom på banen da de argentinske klubbene Newell\'s Old Boys og River Plate ikke ville bekoste de 900 dollarene i måneden behandlingen kostet.

Messi har kontrakt med de spanske gigantene fram til 2012, og er priset til utrolige én milliard kroner.

-  Ikke bare show

16. oktober 2004 ble han tidenes yngste debutant for Barcelona, i en alder av 17 år, tre måneder og 22 dager.

-  Jeg går ikke på banen for å showe, bare for å hjelpe laget mitt til seier. Jeg har fortsatt masse å lære, men fansen har vært fantastisk mot meg. Det er veldig betryggende, sier unggutten selv.

Barca kom til gårsdagens kamp med årsbeste og 5- 0 mot Real Sociedad fra sist helg. Nå likner fjorårets spanske mestre stadig mer på gullutgaven.

LITEN KJEMPE: Barcelonas Lionel Messi vokser seg stor.