Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vokste opp med gardin som dør, vennene hans sitter i fengsel

City-spillerens lange vei til topps.

CITYS REDNINGSMANN: Sergio Agüero tente et nytt håp for Manchester City, da han i går snudde kampen mot Bayern München med hat-trick. Veien dit, har vært svært lang for den giftige spissen som vokste opp i fattige kår utenfor Buenos Aires. Foto: AP/Jon Super.
CITYS REDNINGSMANN: Sergio Agüero tente et nytt håp for Manchester City, da han i går snudde kampen mot Bayern München med hat-trick. Veien dit, har vært svært lang for den giftige spissen som vokste opp i fattige kår utenfor Buenos Aires. Foto: AP/Jon Super. Vis mer

(Dagbladet): I går sørget Sergio «Kun» Agüero for at Manchester Citys mesterligahåp og fremtiden til spillerne fortsatt lever, da han scoret hat-trick i 3-2-snuoperasjonen mot Bayern.

- Jeg sier alltid at Sergio er en av de fem beste spillerne i verden. Han må overbevises om at hver gang han spiller må han spille med den intensiteten og konsentrasjonen han spilte med i dag, sa Pellegrini etter kampen.

Men uten fotballen kunne livet til den argentinske superspissen vært et helt annet. Sammen med sine seks søsken, vokste Agüero opp i de harde kårene i slummen utenfor Buenos Aires.

- Ingen av vennene jeg hadde der, tror jeg er hjemme. Alle sammen er i fengsel. Fotballen reddet meg, og jeg aner ikke hva som hadde skjedd med meg hvis jeg ikke hadde kommet meg ut derfra, har Agüero sagt i et intervju gjengitt i Mirror.

- Skylder faren min livet Ferdighetene som har gjort ham til en av bærebjelkene i Manchester City, lærte han ikke i noe ungdomsakademi. Ifølge ham selv, lærte han seg fotball på grusbanene i Quilmes, et fattig distrikt utenfor hovedstaden.

I en såkalt «Villa Miseria» laget av tynne veggplater med en gardin som inngangsdør, og med et hull i bakken som toalett, bodde nyfødte Sergio Agüero med sin året eldre søster og sine foreldre.

Moren, da 18-årige Adriana Agüero, hadde forlatt barndomshjemmet for å flytte sammen med fotballspilleren Leonel del Castillo. De skulle leve på Leonels beskjedne inntekter fra å spille for lokale fotballklubber, noe som såvidt holdt til te og brød på middagsbordet.

Han tok seg allikevel råd til å gi «Kun» hans første fotball i julegave da han var seks år gammel. Det var nettopp den julegaven som skulle holde ham unna det kriminelle narkomiljøet i byen han vokste opp i.

- Jeg lærte fotball på gatene, og jeg skylder faren min livet mitt. Det var et røft distrikt med masse ran. Jeg aner ikke hva som hadde skjedd med meg uten fotballen, har Agüero fortalt.

Oppdaget av radiojournalist På de slitte grusbanene like utenfor huset i Los Eucaliptos lærte Agüero seg å spille mot motstandere i alle aldre, og han lærte seg hvordan han måtte være rask i hodet og kjapp med ballen i beina.

Med farens veiledning og morens strenge oppdragelse, fikk Agüero etterhvert vist frem sitt talent for de som så på barna spille større og mindre turneringer på de utallige grusbanene utenfor Buenos Aires.

De kvikke føttene og kliniske avslutteregenskapene ble oppdaget av radiojournalisten Eduardo Gonzalez, som kjøpte et hus til Agüero-familien i den rikere delen av Quilmes og bragte Sergio inn i Independientes ungdomssystem.

VOKSTE OPP I SLUMMEN: Slik ser det ut i slumområdene i ytterkanten av Buenos Aires. Sergio Agüero vokste opp i et lignende område litt lenger utenfor byen. Foto: REUTERS/Enrique Marcarian.
VOKSTE OPP I SLUMMEN: Slik ser det ut i slumområdene i ytterkanten av Buenos Aires. Sergio Agüero vokste opp i et lignende område litt lenger utenfor byen. Foto: REUTERS/Enrique Marcarian. Vis mer

- Jeg hadde et amatørlag som faren hans spilte i. Han fortalte meg at sønnen hans virkelig kunne spille. Første gang jeg så ham, visste jeg at han var spesiell, har Gonzalez sagt til Independent.

Den 5. juli 2003, seks år etter at han kom til klubben som 9-åring, ble han tidenes yngste debutant i Argentinsk eliteserie, da han kom inn for Emanuel Rivas i det 69. minuttet mot San Lorenzo i en alder av 15 år.

Guds svigersønn To år senere hadde han scoret 23 mål på 54 kamper, og gjort mer enn nok til å imponere speiderne i europeiske toppklubber. 30. mai, bare noen få dager før han fylte 18, ble han hentet til Atlético Madrid.

For 23 millioner euro, ble han dermed i 2006 tidenes dyreste argentinske eksport, og tidenes dyreste Atlético-spiller på den tiden.

Han scoret syv mål i debutsesongen, men det å være i skyggen av Fernando Torres og leve under presset ved å være tidenes dyreste Atlético-spiller, drev Agüero til hjemlengsel.

Argentineren skal ifølge Atléticos fysioterapeuter ha trøstespist hamburgere og drukket cola istedenfor vann i begynnelsen av Atlético-karrieren, men så møtte han Giannina Maradona.

STJERNE I UNG ALDER: Sergio Agüero debuterte for Independiente da han var bare 15 år gammel, og to år senere ble han tidenes dyreste spiller fra argentinsk serie da han dro til Atlético Madrid for 23 millioner euro. Foto: AP/Daniel Luna.
STJERNE I UNG ALDER: Sergio Agüero debuterte for Independiente da han var bare 15 år gammel, og to år senere ble han tidenes dyreste spiller fra argentinsk serie da han dro til Atlético Madrid for 23 millioner euro. Foto: AP/Daniel Luna. Vis mer

«Guds svigersønn» ble han kalt da han ble sammen med Diego Maradonas datter, og med hennes hjelp greide han å etablere seg som en nøkkelspiller i Atlético Madrid.

Han scoret 101 mål på 234 kamper i sin tid der, noe som gjorde at Manchester City sommeren 2011 sprengte overgangsrekorden sin og hentet Agüero for 400 millioner kroner.

- Giannina er kvinnen i mitt liv, mitt støttesystem. Hun vokste opp i fotballboblen, og visste alt om det. Det har vært en enorm hjelp, fortalte Agüero i et intervju gjengitt i Mirror da han kom til City i 2011.

Dramatisk brudd Ettersom Manchester City stakk av med ligagullet sesongen 2013/14, skulle man tro at det også var et godt år for deres toppscorer Sergio Agüero.

For ham ble sesongen likevel langt fra rosenrød, ettersom han både slet med skader, og gikk igjennom et stygt samlivsbrudd.

Giannina tok med seg parets sønn, Benjamin Agüero, og flyttet tilbake til Buenos Aires. Det skal ha knust Sergio Agüero, som i tillegg måtte håndtere en sinna svigerfar.

SAVNER SØNNEN: Sergio Agüero bor en halv jordklode unna sønnen Benjamin etter at kona tok ham med seg da hun flyttet tilbake til Buenos Aires i fjor. Foto: AFP/STR
SAVNER SØNNEN: Sergio Agüero bor en halv jordklode unna sønnen Benjamin etter at kona tok ham med seg da hun flyttet tilbake til Buenos Aires i fjor. Foto: AFP/STR Vis mer

- Han er en feiging som jeg ikke engang vil si navnet til. I min datters neste møte med advokatene, skal jeg stå ved hennes side, så får vi se hvem som kan snakke, sa Diego Maradona iføge Daily Mail.

Agüero ble koblet vekk fra Manchester City, etter at han uttalte at han savnet sin sønn som bodde på andre siden av jordkloden.

- Jeg prøver å være så profesjonell som mulig. Jeg tror ikke det påvirker meg sportslig... men å være så langt unna barnet sitt er ikke lett. Det er umulig å ikke savne Ben, sa Agüero ifølge Telegraph.

Blir til City vinner Champions League Heldigvis for Manchester City har Agüero nylig uttalt at han overhodet ikke har planer om å forlate klubben i overskuelig fremtid.

- Ikke bare vil jeg bli her i de siste fire årene av kontrakten min og gjøre det til åtte år totalt her. Jeg vil bli her lenger - helt til vi vinner mesterligaen, sa Agüero.

Til tross for det tunge året i fjor, endte han med 17 ligamål for klubben, og i år er han allerede bare fem mål unna med 12 mål på 12 kamper.

HØYDEPUNKT: Et av de absolutt største øyeblikkene i Agüeros karriere var da han sikret Manchester Citys første ligagull på 44 år med et dramatisk overtidsmål mot Queens Park Rangers. Foto: Reuters/Phil Noble.
HØYDEPUNKT: Et av de absolutt største øyeblikkene i Agüeros karriere var da han sikret Manchester Citys første ligagull på 44 år med et dramatisk overtidsmål mot Queens Park Rangers. Foto: Reuters/Phil Noble. Vis mer

I Champions League har han med hat-tricket mot Bayern scoret fem mål på fem kamper, og står dermed med 17 totalt. Med hans hjelp, fins det fortsatt et lite håp for at Manchester City vinner både Mesterligaen og Premier League i år.

Men veien er lang, og mens de må overvinne Roma i siste gruppekamp i Champions League, må de også ta igjen de åtte poengene Chelsea leder med i Premier League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling