Vokste opp med gardin som dør, vennene hans sitter i fengsel

City-spillerens lange vei til topps.

CITYS REDNINGSMANN: Sergio Agüero tente et nytt håp for Manchester City, da han i går snudde kampen mot Bayern München med hat-trick. Veien dit, har vært svært lang for den giftige spissen som vokste opp i fattige kår utenfor Buenos Aires. Foto: AP/Jon Super.
CITYS REDNINGSMANN: Sergio Agüero tente et nytt håp for Manchester City, da han i går snudde kampen mot Bayern München med hat-trick. Veien dit, har vært svært lang for den giftige spissen som vokste opp i fattige kår utenfor Buenos Aires. Foto: AP/Jon Super. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går sørget Sergio «Kun» Agüero for at Manchester Citys mesterligahåp og fremtiden til spillerne fortsatt lever, da han scoret hat-trick i 3-2-snuoperasjonen mot Bayern.

- Jeg sier alltid at Sergio er en av de fem beste spillerne i verden. Han må overbevises om at hver gang han spiller må han spille med den intensiteten og konsentrasjonen han spilte med i dag, sa Pellegrini etter kampen.

Men uten fotballen kunne livet til den argentinske superspissen vært et helt annet. Sammen med sine seks søsken, vokste Agüero opp i de harde kårene i slummen utenfor Buenos Aires.

- Ingen av vennene jeg hadde der, tror jeg er hjemme. Alle sammen er i fengsel. Fotballen reddet meg, og jeg aner ikke hva som hadde skjedd med meg hvis jeg ikke hadde kommet meg ut derfra, har Agüero sagt i et intervju gjengitt i Mirror.

- Skylder faren min livet Ferdighetene som har gjort ham til en av bærebjelkene i Manchester City, lærte han ikke i noe ungdomsakademi. Ifølge ham selv, lærte han seg fotball på grusbanene i Quilmes, et fattig distrikt utenfor hovedstaden.

I en såkalt «Villa Miseria» laget av tynne veggplater med en gardin som inngangsdør, og med et hull i bakken som toalett, bodde nyfødte Sergio Agüero med sin året eldre søster og sine foreldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer