Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vokt Dem for hatten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grusomt, stønnet Sjåvi-9 i går formiddag. - Her får Ådne plutselig over 39 i feber uten at en jæv... skøyteleder innleverer protest. Hva har vi egentlig skøyte-ledere til? Klippe gummi-strimler?

- Svært så oppesen vi var i dag, da, svarte jeg, og prøvde å få opp begge øynene på én gang. - Kan du ikke heller glede deg over at eventyret fortsetter i Hakubakuskogen? To jaktgull og ett jaktsølv på en og samme natt må da varme deg langt inn i RAMén? Selv om du er fra Taiwan og ikke fra Nannestad?

- Ådne fikk ikke feber av seg selv, gneldret Sjåvi-9 . - Alt står ikke bra til i den norske troppen. Jeg har gjort noen analyser, og vet du hva jeg fant?

- Nei, måtte jeg innrømme. Det falt meg ikke lett, vi uavhengige ekspertkommen-tatorer kan ikke fordra å innrømme rådvillhet.

- De norske OL-hattene, sa Sjåvi-9. - En eller annen fjompe-nisse har bestemt at norske OL-deltakere skal gå med noe som likner nykokte UFO-er på hodet. Men en sunn, norsk kropp vil selvsagt ikke akseptere et slikt fremmedlegeme. Når kroppens immunforsvar prøver å avvise parashatten, øker det kroppstemperaturen for at varme skal stige fra hodet, fylle hatten med varmluft og få den til å lette. Derfor har Ådne fått feber, og han kommer til å få følge av flere. For eksempel klager både Sture Sivertsen og Marit Mikkelsplass over at de ikke er seg selv, der har du hattesyndromet på et tidlig stadium.

- Men dette er jo fryktelig, medga jeg. - Hvilket uavhengig ekspertråd kan vi gi Norges Olympiske Komité i denne overmåte viktige saken?

- At alle i Nagano-troppen går over til topplue øyeblikkelig, og donerer hattene til NSB Gardermobanen, sa Sjåvi-9. - De vil passe perfekt til å tette lekkasjene i tunnelen. Alternativet er å glemme dem igjen i Japan. Der er forurensingen allerede så høy at de norske hattene nesten ikke vil gjøre noe fra eller til. Uansett må dette få et etterspill, for eksempel i verdikommisjonen, som er som skapt for en sånn sak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!