Vokt Dem for hunden, Hareide

Skottlands Kenny Miller (25) er løs. På Ullevaal er bare seier godt nok. Onsdag blir det bikkjeslagsmål.

La det ikke være noen tvil om hva Norge møter på Ullevaal onsdag: Skottland er fysikk, høye knotter og utrettelig innsats.

Åge Hareide kan vente et bikkjeslagsmål, og sjefbikkja heter Kenny Miller.

De italienske stjernestopperne Allessandro Nesta og Fabi Cannavaro klarte ikke å holde styr på den viltre 25-åringen som trår til som et villdyr i taklingene og har teknikk og balanse nok til ganske alene å utgjøre Skottlands VM-håp.

-  Kenny var «outstanding». Det er vanskelig nok å spille på topp, men å spille der mot verdens beste forsvarere og samtidig levere slik han gjorde, er fantastisk, sier landslagstrener Ally McCoist.

-  Utrolig mål

Det var akkurat den råskapen som sendte Hampden Park til himmels og italienske balleleganter inn i usikkerheten etter bare 12 minutter i går: Ballen fra Paul Hartley var god, headingen til Miller var ren råskap. I gresset lå Nesta og lurte på hva som hadde truffet ham. Ballen lå i nettet.

-  Et utrolig mål, og kampen igjennom var bevegelsene hans fantastisk, skryter trener McCoist.

Etter scoringen begynte bortelaget å slå feilpasninger. Totti skrek og slang seg i alle retninger, mens aggressive skotter var i hæla på italienere, som ikke maktet å finne hverandre mellom løpsvillige motstandere. Hjemmelaget ble klappet inn til pause med stående applaus.

 SJEFBIKKJA: Kenny Miller er på transferlista til engelske Wolverhampton, men mot verdens beste forsvarer dominerte han fullstendig. Her feirer han 1- 0-scoringa i gårsdagens VM-kvalifisering. Foto: Scanpix
SJEFBIKKJA: Kenny Miller er på transferlista til engelske Wolverhampton, men mot verdens beste forsvarer dominerte han fullstendig. Her feirer han 1- 0-scoringa i gårsdagens VM-kvalifisering. Foto: Scanpix Vis mer

Rettferdighet

I andre omgang var italienerne strammere defensivt, og det gikk slik det måtte gå: Skottene løp seg tomme og sjansene kom for bortelaget. Den største smalt Slakteren fra Toscana, Christian Vieri, over fra seks meter etter litt over en time spilt.

Ti minutter seinere holdt United-spiller Darren Fletcher på å heade ballen i eget mål etter en corner. Keeper Gordon, som hadde en stor kveld på jobben, gjorde nok en mesterlig redning, men på returen sto innbytter Fabio Grosso og dunket inn litt fotballrettferdighet: 1- 1.

Og mens klokka tikket uavgjort, kom italienerne nærmere og nærmere. Da skottene ikke hadde mer krefter, løp de på ren vilje. Det holdt.

-  Uavgjort mot et lag som dette er for all del ikke noe dårlig resultat. Forhåpentligvis kan vi skaffe oss et godt resultat i Norge på onsdag, sier McCoist.

Ventet våpen

Skottland er en åpen bok. De kriger, slipper inn få mål og scorer færre. Og etter kampen mot Italia lander de på Gardermoen med hevet hode.

Det Åge Hareide må passe seg aller mest for, er å la den tekniske høyrekanten Paul Hartley få rom. Han ftrer Kenny Miller med baller og er skottenes åpenbare, men like fullt dødelige våpen.

Skottland er nå oppe i seks poeng, er bare seier godt nok på onsdag.

Slipp hundene løs!