Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Voldelige nordmenn stoppes

For første gang i historien er et knippe norske fotballsupportere kategorisert i UEFAs høyrisikogruppe før et mesterskap. Politiet og fotballforbundet (NFF) vil nå gjøre alt for å stoppe de såkalte voldelige C klasse-supporterne fra å reise til EM.

- Det er et par stykker som har utpekt seg. Blant annet noen av de som var med å lagde bråk i Bergen da VIF møtte Brann, sier Geir Ellefsen ved Majorstua politikammer til Dagbladet. Han er sentral i sikkerhetsgruppa som jobber med å hindre bråk fra norske tilskuere under EM.

Nektes utreise

Han forteller det er første gang det finnes norske navn på lista over verstingene i supporter-Europa.

- Vil disse personene bli nektet utreise av landet før mesterskapet?

- Jeg kan ikke kommentere det direkte, men det er vanlig at politiet vil prøve å stoppe supportere fra kategori C. Spesielt i England er det en veldig vanlig fremgangsmåte. Der borte henger de til og med plakater av de verste supporterne med navn og bilde utenfor stadion-anleggene, sier Ellefsen.

NFF luker ut

Etter det Dagbladet erfarer er allerede et titalls navn luket ut av billett-listene til forbundet.

- Jeg vil ikke si hvor mange. Men det er navngitte supportere som står på våre bestillingslister som ikke vil få billetter, sier arrangementssjef i NFF, Dag Vestlund, til Dagbladet.

Før VM i 1994 og 1998 ble ingen nektet billetter. Vestlund er likevel ikke bekymret over det nye trusselbildet, og at de som blir avvist finner andre måter å komme seg til Belgia/Nederland for å lage bråk.

- Vi kan jo ikke kontrollere om de får billetter andre steder, men jeg frykter ikke noe bråk. Norske supportere har et godt rykte, og vi vil gjøre alt for å gi flertallet av nordmenn den nødvendige sikkerheten under EM, sier Vestlund.

ANTI-FOTBALLBRÅK-VERN: Også et knippe norske potensielle pøbler må finne seg i å være under overvåkning av politiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media