Volden med prikkfri landslagsdebut mellom stengene

Stoppet 25 av 25 skudd mot Ukraina.

STO I VEIEN FOR DET MESTE: Lars Volden hadde en imponerende debut i det norske buret da han reddet samtlige ukrainske skudd både i ordinær tid og i forlengningen.Foto: SCANPIX/Rick Stewart/Getty Images/AFP
STO I VEIEN FOR DET MESTE: Lars Volden hadde en imponerende debut i det norske buret da han reddet samtlige ukrainske skudd både i ordinær tid og i forlengningen.Foto: SCANPIX/Rick Stewart/Getty Images/AFPVis mer

Lars Volden imponerte da han fikk sin A-lagsdebut for ishockeylandslaget mot Ukraina. Han stoppet samtlige 25 skudd, men måtte se at ukrainerne vant 1-0 etter straffeslag.

Pål Grotnes ble vraket etter en svak kamp mot Italia torsdag. Keepertalentet Volden kom inn og leverte varene. Fortjent ble han kåret til Norges bestemann etter fredagens kamp i Lørenskoghallen.

- Det var gøy å få sjansen. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle spille torsdag kveld, sa Volden til TV 2.

Etter å ha stoppet 25 av 25 skudd i kampen, måtte han se at ett av tre straffeslag gikk i mål. Det avgjorde kampen til Ukrainas fordel ettersom Per-Åge Skrøder, Martin Røymark og Christian Dahl Andersen alle feilet for Norge.

- Vi spilte bra defensivt. De kom ikke til så mange store sjanser, og derfor var det ikke så vanskelig å ta det som kom, sa en beskjeden landslagsdebutant.

Tollefsen utvist Ukraina jaget seier mot slutten av kampen etter at Ole-Kristian Tollefsen pådro seg matchtraff for en tøff takling. Nærmere enn stolpeverket kom ikke de gule og blå.

- Litt flyt må man ha, mente Volden.

Selv om det sto 0-0 etter forlengning ble det skapt en god del sjanser i fredagens landskamp. Ukraina var nærmest seier etter 60 minutter, men både Volden og hans ukrainske kollega Kostjantin Simtsjuk (stoppet 31 skudd) imponerte.

- Vi gjør en stabil kamp defensivt, og har nok sjanser framover til å score mål. En bedre kamp enn den i går (Italia), mente Peter Lorentzen.

Mangler stjernene Landslagssjef Roy Johansen mangler både KHL-proff Patrick Thoresen og flere av nordmennene i amerikansk ishockey under firenasjonersturneringen i Lørenskog. Det bar også overtallsspillet preg av.

- Overtallsspillet ble vanskelig. Vi mangler noen av dem som kan gi oss et løft i overtall, sa Johansen til TV 2.

Landslagssjefen kunne glede seg over at Volden sto solid mellom stengene.

- Lars fikk en fantastisk debut. Jeg tror det er første gang jeg har opplevd 0-0, sa Johansen.

Norge møter Latvia lørdag.

(NTB)