OPPTØYER: Politiet hadde store problemer med å holde styr på Schalke- og Dortmund-supportere i forbindelse med kampen i går. Foto: SCANPIX/AFP / Stephan Schuetze
OPPTØYER: Politiet hadde store problemer med å holde styr på Schalke- og Dortmund-supportere i forbindelse med kampen i går. Foto: SCANPIX/AFP / Stephan SchuetzeVis mer

- Volden var mye verre enn vi har sett de siste årene

Åtte politifolk skadd i bråk rundt Dortmund - Schalke.

Politiet i Dortmund sier at voldshandlingene i forbindelse med nabooppgjøret mellom Borussia Dortmund og Schalke var de verste i tysk fotball på flere år.

Åtte politifolk ble skadd i opptøyene, og politiet så seg nødt til å bruke både vannkanon og tåregass for å stoppe herjingene. 180 mennesker ble pågrepet, hvorav de aller fleste var Schalke-tilhengere.

- Nivået på volden var mye verre enn det vi har sett de siste årene, sa Dortmund-politiets talsmann Manfred Radecke til SID.

- Vi planlegger nøye foran slike kamper og setter inn det antall politifolk vi regner med å trenge, men vi hadde ikke ventet at det skulle utvikle seg på denne måten, sa han.

Politiet brukte tåregass for å stoppe slåsskampen da om lag 600 Schalke-fans på vei til stadion ble angrepet av maskerte Dortmund-supportere. En vannkanon ble brukt for å hindre Schalke-tilhengere i å rive ned et gjerde ved stadion.

En restaurant i nærheten ble stygt ødelagt av Dortmund-tilhengere, som deretter brukte ødelagt inventar som våpen.

Brustein ble brukt som prosjektiler mot rivaliserende tilhengere og politifolk.

- Vi regner ikke disse folkene som fotballfans. De er bare ute etter bråk, sa Radecke.

Schalke vant nabooppgjøret 2-1.

(NTB)