POPULÆR TYPE: Toby Alderweireld, her i duell med Leicesters Jamie Vardy, gjorde en svært god figur i Southampton-trøya sist sesong. Nå vil den sør-engelske klubben gjøre overgangen permanent. Foto: Action Images / Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
POPULÆR TYPE: Toby Alderweireld, her i duell med Leicesters Jamie Vardy, gjorde en svært god figur i Southampton-trøya sist sesong. Nå vil den sør-engelske klubben gjøre overgangen permanent. Foto: Action Images / Reuters / John Sibley / NTB ScanpixVis mer

Voldsom dragkamp om forsvarsspilleren - nå kan det bli rettssak

Toby Alderweireld.

(Dagbladet): «Silly season» er for alvor i gang i fotballeuropa, og en av spillerne det skrives mest om - i hvert fall i England - er Toby Alderweireld.

Den belgiske landslagsspilleren, som kan brukes som både midtstopper og høyreback, er tydeligvis en meget ettertraktet mann.

26-åringen er Atletico Madrids eiendom, men sist sesong var han på lån i overraskelseslaget Southampton. Der gjorde han sine saker så bra at Ronald Koeman ønsker å gjøre overgangen permanent.

Tottenham på jakt Problemet er bare at Southampton ikke er den eneste klubben som ønsker å ha Alderweireld i sine rekker. Flere lag skal være interesserte, men Tottenham skal i likhet med Southampton være en av klubbene i front.

Og det er her det begynner å bli ganske teknisk.

Ifølge Sky Sports hadde Atletico og Southampton en avtale om at låneavtalen kunne gjøres permanent etter en viss dato - og hvis Atletico ikke hadde kansellert avtalen innen denne datoen, ville Southampton få førsteretten på forsvarsspilleren.

Denne datoen har nå passert, noe som ifølge Sky Sports betyr at Southampton kan kjøpe Alderweireld for 6,8 millioner pund. Atletico skal ha hatt mulighet til å kansellere Southamptons mulighet til å gjøre overgangen permanent ved å betale 1,5 millioner pund, men det har de altså ikke gjort i tide.

Rettslige skritt Kilder i England sier til Sky Sports at hvis Atletico likevel skulle selge den belgiske landslagsspilleren til Tottenham, eller en annen klubb, så er Southampton klar til å ta rettslige skritt.

Alderweireld skal selv være åpen for både Tottenham og å fortsette i Southampton. Saints-manager Ronald Koeman innrømmet i slutten av juni at han er usikker på 26-åringens framtid.

- Spilleren ønsker å bli og vi ønsker å ha spilleren videre, men det er litt vanskelig med Atletico Madrid akkurat nå. Jeg har uansett håp om at han blir i Southampton, sa han.