Voldsom krasj for norsk servicebil

Landslagssjefen kjørt til sykehus.

FRONT KRASJ: Den norske bilen har store skader etter krasj under søndagens fellesstart. Tre personer sendt til sykehus. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FRONT KRASJ: Den norske bilen har store skader etter krasj under søndagens fellesstart. Tre personer sendt til sykehus. AFP PHOTO / JAVIER SORIANOVis mer

(procycling.no): Den norske servicebilen i VM søndag krasjet voldsomt underveis i rittet.  

Landslagssjef Stig Kristiansen, mekaniker Tommy Josefsen og en kroatisk leder er kjørt til det lokale sykehuset i spanske Ponferrada.

- Stig har fått hofta ut av ledd og brukket ett bein. Tommy har fått bekreftet brudd i begge bein og i én arm.

- Den kroatiske lederen har brukket en arm, et bein og pådratt seg brudd i hofta, sier Per Erik R. Mæhlum, presseansvarlig hos Norges Cykleforbund, til procycling.no.

- På sykehuset jobber de fortsatt med å behandle hofta til Stig, utdyper Mæhlum klokka 14:10 til procycling.no.

Det er ikke kjent hva som forårsaket ulykken.

Det sportslige opplegget for rytterne skal ikke bli påvirket av hendelsen. Det norske laget har fått inn en nøytral servicebil fra Shimano. Sportssjef Hans Falk vil følge den ut rittet.  

Krasjen skjedde i utforkjøringen ned fra Mirador-bakken cirka 3,5 kilometer fra målstreken.

Kollisjonsputen var utløst og synlig da ambulansepersonell og brannmenn kom til stedet kort tid etter ulykken og fraktet de involverte til sykehuset i Ponferrada.

Det norske støtteapparatet fikk på plass nye reservesykler og annet utstyr på den nøytrale servicebilen da feltet og bilkøen passerte målstreken like etter. 

Rytterne er ikke informert om ulykken.

- Utøverne har det samme opplegget som før ulykken skjedde. De vil ikke merke noen forskjell ute i løypen. De har ikke behov for den informasjonen, og får heller konsentrere seg om å sykle fort., sier Roger Gjelsvik fra Olympiatoppen til procycling.no.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no

Astorga, Spania 20140926.
Edvald Boasson Hagen og  Alexander Kristoff under trening i  Astorga fredag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Astorga, Spania 20140926. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff under trening i Astorga fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer