TV 2 skrur opp prisen på Premier League og Champions League

Voldsom reaksjon: - Trist

TV 2, som har rettigheter til blant annet Premier League og Champions League, øker satsen for fotballpakken på fjernsyn med 200 kroner fra høsten.

TØFF KAMP: Det er hardt konkurranse om Premier League-rettighetene. Foto: NTB
TØFF KAMP: Det er hardt konkurranse om Premier League-rettighetene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Kampanje som skriver at kanalen har gått ut til sine samarbeidspartnere på distributørsiden om den nye veiledende prisen på fotballtilbudet. Prisen øker med 30 prosent fra 699 til 899 kroner.

Også i TV 2s strømmetjeneste blir det betydelig dyrere å være fotballkunde. Kanalen forsvarer prisøkningen med at den totale sportspakken blir større.

Prisen for TV 2 Sumo oker også fra 519 til 669 i måneder, skriver Kampanje.

- Vi snakker om et helt nytt sportsprodukt, og etter hva jeg kjenner til har det aldri i historien blitt tilbudt et slikt komplett fotballprodukt på TV som det TV 2 kan tilby til høsten, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Kampanje.

Hun mener at det ikke går an å snakke om prisøkningen isolert, så lenge det også er snakk om et nytt og utvidet sportstilbud på TV 2 fra høsten av. Kanalen tilbyr 127 kamper fra Champions League, 380 kamper fra spansk La Liga, alle de europeiske VM-kvalifiseringskampene og nasjonsligaen.

Reagerer

Altibox reagerer på prisøkningen.

- Vi synes at denne prisøkningen er urimelig og er ikke enige med TV 2 om at den kan forsvares med det innholdet som de forespeiler. Samtidig er det slik at når TV 2 øker prisen inn til oss, så kan ikke vi la være å øke prisen uten å tape penger på det, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox.

Altibox vil derfor øke sine priser ut mot kundene med 150 kroner fra 1. august. Det vil si at 100 prosent av summen går til TV 2, og at de selv ikke vil tjene noe på prisøkningen.

Sterke reaksjoner

Norske supporterklubber mener at dagens nyhet er tung.

- Jeg har allerede fått meldinger fra supportere som sier at nå sier de opp abonnementet. Det er veldig trist, sier Pål Chr. Møller, formann i Liverpools norske supporterklubb til Dagbladet.

Han utdyper:

- Det viser bare at man hele tiden prøver å skvise sitronen for å tjene penger, og supporterne må betale mer og mer for det samme produktet. Det har vært utviklingen over lang tid. Det er nesten ingen i England som har råd til å gå på kamp lenger, nå blir det også såpass dyrt å se på TV at jeg tror det kan gå ut over interessen hos unge.

FORUNDET: Liverpool-lederen er like forundet som Virgil van Dijk. Foto: NTB
FORUNDET: Liverpool-lederen er like forundet som Virgil van Dijk. Foto: NTB Vis mer

Ekstrem totalpris

Enkelt regnet vil TV 2-pakken koster minst 10 000 kroner i året. På toppen av det kommer abonnement hos andre aktører hvis du vil se favorittlaget ditt i andre ligaer eller britiske cuper.

- Hvis du da bare følger ditt lag blir det ekstremt dyrt. Er du veldig interessert og ser alt av fotball, er det sikkert til å leve med, men nå er det nok mange som vurderer om de har råd og om det er verdt det, eller om det er bedre å dra på pub og være sosial? Vil ikke utelukke at de som driver med ulovlig IP-tv får flere henvendelser også, sier United-redaktør Dag Langerød til Dagbladet.

SKUFFET: Men United-redaktør Dag Langerød har også forståelse for at TV 2 og andre aktører gjør som de gjør. Foto: Kristin Svorte.
SKUFFET: Men United-redaktør Dag Langerød har også forståelse for at TV 2 og andre aktører gjør som de gjør. Foto: Kristin Svorte. Vis mer

Han sier likevel at han har forståelse for at TV 2 og andre aktører velger å gjøre som de gjør:

- Jeg vet at de betaler milliarder for å få tak i rettighetene, og de gjør det fordi de vet at vi elsker fotball. Dessverre så kommer regningen tilbake til oss, men jeg skjønner det jo hvis jeg er det fra deres ståsted.

Langerød skulle ønske seg at det kom muligheter som gjorde at du kunne skreddersy pakker for brukerens behov, som de for eksempel har gjort i NBA.

- Den prisen høres vanvittig ut hvis du bare skal se ditt eget lag. Er altfor mye isolert sett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer