<strong>ØDELEGGELSER:</strong> Anlegget, som besto av fem bakker, er fullestendig ødelagt etter at et voldsomt regnvær utløste et jordras. Foto: AFP PHOTO / IHLAS NEWS AGENCY / NTB SCANPIX
ØDELEGGELSER: Anlegget, som besto av fem bakker, er fullestendig ødelagt etter at et voldsomt regnvær utløste et jordras. Foto: AFP PHOTO / IHLAS NEWS AGENCY / NTB SCANPIX Vis mer

Voldsomme ødeleggelser da hele hoppanlegget kollapset etter jordskred

- Det er tragisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2010 åpnet det flunkende nye hoppanlegget i Kiremitliktepe i Tyrkia, og signaliserte en seriøst satsing på skihopp i landet som ikke akkurat er kjent for å briljere i idrett på snø.

Men den satsingen har fått et alvorlig skudd for baugen etter at hele anlegget nå har rast sammen.

Anlegget, som besto av fem bakker, er fullestendig ødelagt etter at et voldsomt regnvær utløste et jordras.

Ifølge Snow Alps ble det allerede for noen uker siden rapportert om urovekkende sprekker. Anlegget i Erzurum er blitt brukt til både vinteruniversiaden og junior-VM på ski i henholdsvis 2011 og 2012.

- Det er tragisk det som er skjedde der nede. Jeg tror det blir vanskelig for dem å få orden på anlegget igjen, sier Norges landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

- Det er trasig å se bildene fra Tyrkia. Tenk at et nytt og så fint hoppanlegg blir ødelagt sånn. Jeg har ikke hoppet der selv, men vet at det var et skikkelig anlegg de hadde fått på plass. Jeg håper de får satt det i stand igjen, sier bronsevinneren fra Sotsji-OL, Anders Bardal, til NTB.

Det er usikkert hva det vil koste å reparere bakkene, men ifølge NTB skal det var snakk om flere millioner euro.

I tillegg er det fortsatt en overhengende fare for nye ras i området som foreløpig er avstengt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer