Voldsomme reaksjoner

Etterlatte etter de 96 Liverpool-tilhengerne som døde i Hillsborough-tragedien i 1989 uttrykte sterk skuffelse etter at en ny rettssak endte med frikjennelse.

MINNES: Supportere fargela Anfield rød og blå etter tragedien i 1989. Foto: NTB
MINNES: Supportere fargela Anfield rød og blå etter tragedien i 1989. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en fire ukers rettssak sa dommer William Davis til juryen i Salford at han er enig med de tre tiltaltes forsvarere i at framlagte bevis ikke rettferdiggjør en fellende dom. Dermed ble saken aldri overlatt juryen.

To pensjonerte politimenn og en tidligere politiadvokat var tiltalt for å ha motarbeidet rettsvesenet.

Blant de etterlatte var reaksjonene kraftige. Også Liverpool fotballklubb uttrykte i en uttalelse på sitt nettsted skuffelse over utfallet.

- Vi vil peke på at de 96 ofrene, deres familier, de overlevende og alle som led på grunn av Hillsborough-tragedien stadig er blitt sviktet i sin jakt på rettferdighet. Vi hyller alle som har jobbet for rettferdighet. De er blitt sviktet igjen, skrev klubben blant annet.

Endret vitnemål

Politmennene og juristen var anklaget for å ha prøvd å bagatellisere politiets ansvar for det tragiske utfallet ved å endre vitnemål.

Dommeren sa at uttalelsene som ble endret var innhentet for bruk i en offentlig høring, ikke i en rettsprosess, og at handlingene derfor ikke ble rammet av lovteksten.

-Vi har dødsattester der det står at de 96 døde på grunn av lovbrudd, men ennå er ikke en eneste person straffet for det, sa Margaret Aspinall til nyhetsbyrået AP . Hennes 18-årige sønn var blant de døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer