Simon Kjær

- Voldsomt intenst

De siste ti dagene vil gå inn i dansk fotballhistorie. Først kollapset Christian Eriksen foran en hel fotballverden, så tok Danmark seg videre i EM. Og i sentrum for det hele er Danmarks kaptein, Simon Kjær.

KAPTEIN: Simon Kjær. Foto: Kim Price/Shutterstock
KAPTEIN: Simon Kjær. Foto: Kim Price/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

- Vi hadde alle forventninger og håp om at vi skulle gå videre fra gruppen før vi startet EM. Vi har vært gjennom følelser de siste 10 dagene. Det har vært voldsomt intenst.

Det sa Simon Kjær på tirsdagens pressekonferanse. Han prøvde så godt det lot seg gjøre å beskrive hvordan de siste 10 dagene har vært.

For først var han vitne til Christian Eriksen som kollapset og fikk hjertestans rett foran øynene hans, også alle andres. Deretter trøstet han Eriksens kjæreste samtidig som han ba resten av det danske laget danne en ring rundt Eriksen, som kjempet en kamp for livet.

Mandag gikk Danskene videre til åttendedelsfinale i EM, etter å ha slått Russland 4-1 i Parken i København.

- Det vil nok ta en stund før det går opp for meg hva som skjedde inne i parken i går. Det var en fantastisk kveld jeg aldri vil glemme, sier Kjær, som mener seieren over Russland var en forløsning de fortjente, etter alt de har vært gjennom.

Kjær påpeker at han må holde ting litt på avstand en stund. Slik at det ikke skal rive opp for mange følelser, midt i et mesterskap.

- Akkurat nå må jeg bare holde hodet på et sted hvor jeg kan være akkurat nå. Men støtten og erfaringene vi har hatt her er noe vi aldri vil glemme.

I tvil

Danmarks landslagstrener Kasper Hjulmand forteller at han var i tvil om Danmark kunne avansere etter Christian Eriksens kollaps mot Finland.

- Jeg var ikke i tvil, før vi startet turneringa, men det sekundet det skjedde med Christian, faller alt fra hverandre. Alt fokus forsvinner, sier han og fortsetter:

- Vi kom tilbake til en annen stadion, et helt annet scenario og en helt annen turnering.

LEDERE: Simon Kjær og Kasper Schmeichel. Foto: AFP
LEDERE: Simon Kjær og Kasper Schmeichel. Foto: AFP Vis mer

Landslagstreneren har ikke snakket med Eriksen etter hendelsen, men skulle ønske han fikk oppleve resten av mesterskapet med lagkameratene sine.

- Jeg har ikke snakket med ham. Jeg har dessverre ikke hatt tid, men jeg tenker mye på Christian og hvor mye jeg hadde håpet at han kunne oppleve dette.

- Det at han ikke er her for disse kampene gjør vondt. Jeg er glad han fortsatt er med oss, fordi det var nære på, men jeg tenker mye på ham, fordi han burde vært her.

Avansement

Det danske landslaget sikret seg en plass i åttendedelsfinalen etter den strålende 4-1 seieren mot Russland.

- Det er selvfølgelig flott å oppleve. Gleden min var stor av mange grunner i går. Det var en enorm lettelse og et godt punktum for ti helt sinnssyke dager. Gutta har fortjent dette, forteller Hjulmand.

VIDERE: Simon Kjær og Danmark er videre fra gruppespillet i EM.
VIDERE: Simon Kjær og Danmark er videre fra gruppespillet i EM. Vis mer

I likhet med resten av det danske landslaget er landslagstreneren takknemlig for all støtten de har fått, etter at Eriksen kollapset.

- Jeg er veldig fornøyd med all støtten, og er dypt takknemlig for alle menneskene som støtter oss. Uten disse menneskene kunne vi ikke gjort dette.

Simon Kjær og resten av det danske landslaget skal i aksjon på lørdag i Amsterdam, der Wales venter på motsatt banehalvdel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer