Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Voldsomt uvær: - En komedie

Kraftig vind og regn i kampen mellom Molde og Tromsø.

REGN OG VIND: Spillerne sliter i været. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
REGN OG VIND: Spillerne sliter i været. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
  • Molde - Tromsø 3-0 (kampen pågår)

Nordvestlandet er vant til både kraftige regnbyger og heftig vind, men det er ikke alltid like optimalt å spille fotball i ekstremværet.

Det fikk spillerne til Molde og Bodø/Glimt merke i dag. I starten av kampen pøste det ned over Aker Stadion og vinden blåste kraftig. På et tidspunkt lagde TILs Lasse Nilsen svømmebevegelser med hendene for å illustrere så mye vann som var kommet på banen.

Det voldsomme været fikk TV 2s eksperter til å reagere. De kunne ikke forstå at man kunne spille fotball med de forholdene.

- Det regner og regner og regner i Molde. Der er det nesten litt komedie. Nå faller det folk, og banen er i ferd med å drukne. Den ene spilleren gjør et svømmetegn, uttalte Jesper Mathisen i FotballXtra.

Det er sendt ut gult farevarsel i området for vind, regn og flom søndag. Det er ventet vindkast på 25-32 m/s og 60-100 mm/24t nedbør i Molde, ifølge Yr.

- Uforsvarlig

Kanalens eksperter mener at det kommer Tromsø til gode. Molde leder serien, mens de rød- og hvitkledde ligger på 12. plass i Eliteserien.

- Det er sånn at dårlige forhold favoriserer det dårligste laget. Da sliter Molde med å få til sitt spill. Det er enklere å forsvare seg og enklere å ødelegge. Hvis Tromsø skal tenke kynisk, så passer nok dette de, sa den tidligere Start-spilleren.

Det sa Ivar Hoff seg i. Han mente at dommeren måtte vurdere å avlyse kampen.

- Dommeren må nesten bare se om ballen ruller. Det er ikke mulig å spille fotball der. Hvis dommeren mener det er uforsvarlig å spille kampen, så må han stoppe den. Men her kan kapteinene på begge lag og trenerne også snakke sammen, sier Hoff.

- Det er ekstremt vær der oppe, konkluderte Mathisen.

- Svømmebasseng

Det var spesielt i starten av kampen at været herjet. Siden har det roet seg ned, men det ligger fremdeles mye vann på banen.

- Tror ikke de trenger å vanne banen i pausen i Molde i dag, skriver en Twitter-bruker sarkastisk.

- I Molde spiller de i et svømmebasseng, skriver en annen.

Like før pause sendte Leke James Molde i ledelsen. Været er bedre, og vertene har begynt å få til mer av sitt spill. Siden har Mathis Bolly og Etzaz Hussain lagt på til 3-0.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling