- Voldsomt viktig at vi scorer først

Hareide forberedt på gresk forsvarsmur.

BISLETT (Dagbladet.no): Som eneste lag i gruppa har Hellas holdt buret reint på bortebane. Det taler for et målfattig og jevnt oppgjør på Ullevaal til onsdag - hvor det blir ekstremt viktig å ta vare på sjansene sine.

Å score først har aldri vært noen ulempe i fotball. Men Hareide tror det blir ekstra viktig denne gangen.

- Hellas er et lag med stram organisering, og som er tunge å score på når de først tar ledelsen. Det berømte førstemålet blir ekstra viktig nå. Laget som scorer først har et voldsomt godt utgangspunkt, sier landslagssjefen.

- Vi gjør alt for å vinne

Så langt i år har Norge omsatt én av tre sjanser i scoring. I 2006 var uttellingen mye dårligere: Bare én av fem sjanser endte i nettet.

- Vi er blitt mye skarpere foran mål. Nils Johan Semb sa at da de kom til EM-sluttspill scoret de på hver tredje sjanse, sier Hareide i dagens papirutgave av Dagbladet.

Selv om landslagssjefen har gitt seg selv munnkurv når det gjelder laguttak og formasjon, deler han gjerne tankene sine om hvordan Hellas vil framstå på Ullevaal.

Og han tror neppe europamesteren fra 2004 vil blottlegge seg mye bakover.

FØRSTE MÅLET ER NØKKELEN: Åge Hareide tror det første målet på Ullevaal til onsdag vil bli veldig avgjørende. Foto: SCANPIX
FØRSTE MÅLET ER NØKKELEN: Åge Hareide tror det første målet på Ullevaal til onsdag vil bli veldig avgjørende. Foto: SCANPIX Vis mer

- De kommer til å stenge igjen, og satse på å få med seg ett poeng hjem til Hellas. Uavgjort er ikke noen katastrofe, men vi vil gjøre alt for å vinne denne kampen, sier Hareide.

Samtidig vet han at grekerne ville komme framover når muligheten byr seg - som den vil gjøre dersom Norge hiver folk i angrep i jakten på en scoring.

Åge er sluere

Men Hareide stoler på at han har en midtbane som ufarliggjør eventuelle overganger.

- Kontradekning har vi vært gode på, for eksempel slapp vi ikke til Argentina i det hele tatt. Vi har hatt det som spesialfelt. Vi har raske bein i midtbaneleddet, sier han.

Hareide har betegnet Hellas\' landslagssjef Otto Rehagel som en slu rev, og som hovedårsaken til at han vil vente med å offentliggjøre noe lag til like før kampstart.

Men han bekrefter at han allerede har startoppstillingen klar.

Christian Grindheim sier at heller ikke spillerne har fått vite noe.

- Voldsomt viktig at vi scorer først

- Jeg tror ikke vi heller får laget før på onsdag. Det er sikkert fornuftig å ikke offentliggjøre noe, Rehagel er en smart fyr, sier han til Dagbladet.no.

- Smartere enn Åge?

- Selvfølgelig ikke, flirer Grindheim.

<B>TAPTE 0-1 SIST:</B> Åge Hareide og Norge tapte regnværskampen mot Hellas i Aten..