Voldssiktet toppidrettsutøver har reist til utlandet

Men må hjem til nytt avhør.

GLATTCELLE: Den siktede måtte tilbringe deler av natt til lørdag 8. november i glattcelle før han ble dimittert. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix
GLATTCELLE: Den siktede måtte tilbringe deler av natt til lørdag 8. november i glattcelle før han ble dimittert. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I begynnelsen av november siktet politiet en mannlig toppidrettsutøver for vold mot sin samboer i deres hjem. Hendelsen skal ha funnet sted ved 03-tida natt til lørdag 8. november.

Dagbladet har tidligere skrevet at toppidrettsutøveren, som har representert Norge i flere store mesterskap, risikerer fengsel i inntil fire år etter siktelsen, men politiet sier nå at han risikerer seks år bak lås og slå.

Toppidrettsutøveren er siktet etter straffelovens paragraf 219, første ledd.

- Strafferammen på det anmeldte forhold er inntil 6 års fengsel, bekrefter politiadvokat Guro Holm Hansen per e-post til Dagbladet.

Er i utlandet Toppidrettsutøveren erkjenner ikke straffeskyld i saken. Mannen er nå i utlandet, men må inn til enda et avhør over nyttår.

Etter hva Dagbladet kjenner til, har utøveren tidligere vært inne til minst to avhør.

- Vi er ikke ferdig med avhør og etterforskning i saken. Det gjenstår noen få tekniske etterforskningsskritt. Videre ser en for seg et avsluttende avhør av siktede. Siktede er per tiden i utlandet, så dette vil mest sannsynlig ikke skje før i begynnelsen av 2015, skriver politiadvokat Holm Hansen i e-posten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer