Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Voldssiktet toppidrettsutøver har reist til utlandet

Men må hjem til nytt avhør.

GLATTCELLE: Den siktede måtte tilbringe deler av natt til lørdag 8. november i glattcelle før han ble dimittert. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix
GLATTCELLE: Den siktede måtte tilbringe deler av natt til lørdag 8. november i glattcelle før han ble dimittert. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I begynnelsen av november siktet politiet en mannlig toppidrettsutøver for vold mot sin samboer i deres hjem. Hendelsen skal ha funnet sted ved 03-tida natt til lørdag 8. november.

Dagbladet har tidligere skrevet at toppidrettsutøveren, som har representert Norge i flere store mesterskap, risikerer fengsel i inntil fire år etter siktelsen, men politiet sier nå at han risikerer seks år bak lås og slå.

Toppidrettsutøveren er siktet etter straffelovens paragraf 219, første ledd.

- Strafferammen på det anmeldte forhold er inntil 6 års fengsel, bekrefter politiadvokat Guro Holm Hansen per e-post til Dagbladet.

Er i utlandet Toppidrettsutøveren erkjenner ikke straffeskyld i saken. Mannen er nå i utlandet, men må inn til enda et avhør over nyttår.

Etter hva Dagbladet kjenner til, har utøveren tidligere vært inne til minst to avhør.

- Vi er ikke ferdig med avhør og etterforskning i saken. Det gjenstår noen få tekniske etterforskningsskritt. Videre ser en for seg et avsluttende avhør av siktede. Siktede er per tiden i utlandet, så dette vil mest sannsynlig ikke skje før i begynnelsen av 2015, skriver politiadvokat Holm Hansen i e-posten.

- Hva er sakens videre gang slik det ser ut nå?

- I utgangspunktet gjenstår det ikke mye før saken kan sendes for påtaleavgjørelse. Som nevnt, ser en for seg at en ønsker et nytt avhør av siktede når dette lar seg gjennomføre. Dersom dette ikke gir ytterligere grunnlag for etterforskning, vil saken mest sannsynlig anses ferdig etterforsket etter dette, skriver politiadvokaten.

Kalte det «håndgemeng» Idrettsutøverens advokat, Mette Yvonne Larsen, har tidligere sagt til Dagbladet at «håndgemeng» er et beskrivende ord for hendelsen i november, til tross for at mannens samboer måtte overnatte på sykehus og det faktum at mannen er siktet for vold.

- Det oppsto håndgemeng mellom de to. Bakgrunnen var altså at han ville hun skulle gå (fra parets felles hjem, journ.anm.) fordi forholdet var over og fordi han ikke ville ha noe med henne å gjøre, sier advokat Larsen.

Kvinnen ser det ikke på samme måte.

- Dette er ikke en beskrivelse vi kjenner igjen, har kvinnens bistandsadvokat, John Christian Elden, sagt til Dagbladet.

En talsmann for utøverens forbund har tidligere sagt til Dagbladet at ledelsen er klar over situasjonen.

- Ledelsen i forbundet har hatt et møte om den aktuelle saken. Vi avventer politiets og rettssystemets behandling av saken før vi eventuelt velger å foreta oss noe. Uansett vil vi presisere at vi tar sterk avstand fra alle former for vold, sier talsmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media