MARKERING: Alle spillerne i Serie A var med på markeringen denne helga. Foto: NTB/Scanpix
MARKERING: Alle spillerne i Serie A var med på markeringen denne helga. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Viktig markering i helgas Serie A-runde

Voldtektsanklaget Ronaldo vakte oppsikt med denne detaljen

Cristiano Ronaldo og resten av spillerne i Serie A belyste et viktig tema under helgas serierunde.

Den røde streken med maling symboliserer kampen mot vold mot kvinner.

Den symbolske støtten gjøres for å vie oppmerksomhet rundt jobben den italienske organisasjonen WeWorld Onlus gjør rundt det betente temaet.

Denne helgen er ikke første gang Serie A belyser arbeidet organisasjonen står for. Tilbake i april var flere profilerte spillere med på den første runden med en rød strek i ansiktet.

Nå er altså hele ligaen med på markeringen.

Denne gangen går markeringen også parallelt med FNs internasjonale dag for avskaffing av vold mot kvinner.

Serie A-toppene har denne helga gått bredt ut på sosiale medier med slagordet «Utrydd frykten ofrene lever med hver dag.»

Kjemper selv mot anklager

Ronaldo selv kjemper for tiden mot voldtektsanklager. Det var i 2017 at saken ble kjent første gang etter at Der Spiegel fikk kjennskap til anklagene gjennom dokumenter fra Football Leaks. Nettstedet sto den gang for omfattende avsløringer i internasjonal fotball, og i oktober kom det fram at den amerikanske eksmodellen Kathryn Mayorga (34) hevdet hun ble voldtatt av Cristiano Ronaldo (33) tilbake i 2009. Fotballstjerna avfeide selv det hele som oppspinn.

Dette var sommeren Ronaldo gikk fra Manchester United til Real Madrid hendelsen skal ha funnet sted. Bilder som nå har kommet ut, viser de to sammen på nattklubben Rain i Las Vegas. Dette var opptakten til det som angivelig endte med voldtekt tidlig om morgenen 13. juni for ni år siden.

Saken har kommet opp igjen fordi Ronaldo angivelig kjøpte eksmodellen til taushet.

- Journalistisk fiksjon

Hun skal ha fått 375 000 dollar - eller i overkant av 3 millioner kroner - for ikke å gå videre med saken, eller fortelle om den i offentligheten. Nå forsøker advokatene til eksmodellen å komme seg ut av avtalen.

Juventus-stjerna har hele tiden benektet anklagene. Advokatene hans reagerte sterkt da Der Spiegel omtalte den påståtte voldtekten første gang. Da var kvinnen anonym.

- Artikkelen er ikke noe annet enn et stykke journalistisk fiksjon, hevdet Ronaldos agentselskap.

Politiet i byen bekreftet for seks uker siden overfor USA Today at de har gjenåpnet etterforskningen av den portugisiske fotballstjerna.