Voldtektsdømte Ched Evans får likevel ikke trene med Sheffield United

Etter protester og 165 000 underskrifter.

<strong>KONTRABESKJED:</strong> Ched Evans har nylig sonet ferdig en voldtektsdom og får ikke trene med Sheffield United. Dette til tross for at de nylig ga waliseren grønt lys. Foto: AP Photo/PA, Nick Potts
KONTRABESKJED: Ched Evans har nylig sonet ferdig en voldtektsdom og får ikke trene med Sheffield United. Dette til tross for at de nylig ga waliseren grønt lys. Foto: AP Photo/PA, Nick Potts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sheffield United har kommet med en kontrabeskjed og lar ikke den voldtektsdømte fotballspilleren Ched Evans trene med klubben.

Det melder de i en pressemelding i kveld.

«Etter omfattende diskusjoner har Sheffield United Football Club besluttet å trekke tilbake muligheten for Ched Evans til å bruke klubbens fasiliteter», skriver klubben.

Evans ble satt fri sist måned. Da hadde han sonet halvparten av en dom på fem års fengsel, etter å ha blitt dømt for voldtekt av en 19 år gammel kvinne på et hotellrom i mai 2011.

Sheffield United besluttet først å åpne dørene for Evans - men dette førte til massiv kritikk fra ulike hold.

Blant annet skrev over 65 000 personer (nå 165 000) under på en kampanje mot at Evans skulle spille for klubben igjen, og programlederen og TV-kjendisen Charlie Webster sa opp i protest og ønsket ikke å være ambassadør for Sheffield United.

I kveldens pressemelding skriver klubben:

«Vi aksepterte i utgangspunktet en forespørsel om at Evans kunne trene. Reaksjoner på dette har vært så intense og noe vi ikke kunne forvente».

Sheffield United betalte mer enn 30 millioner kroner for Evans i 2009, han er den nest dyreste spilleren i klubbens 125-årige historie.

Den tidligere beskjeden fra klubben var at de lar spilleren trene med dem siden det var Evans' siste klubb før soning, men sa også at de ikke hadde tatt noen avgjørelse om de skulle skrive ny kontrakt med den tidligere walisiske landslagsspilleren. Nå ser sjansene derimot langt mindre ut for Evans.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer