Molde-spiller tiltalt for sovevoldtekt

Voldtektstiltalt Molde-spiller blir ikke suspendert av klubben

Moldes eliteseriespiller som er tiltalt for sovevoldtekt vil være tilgjengelig for laget fremover. Klubben avventer domstolens behandling av saken.

SUSPENDERER IKKE: Molde-direktør Øystein Neerland (t.v.) sier at klubben ikke vil suspendere spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Her sammen med Ole Gunnar Solskjær på en pressekonferanse i 2012.
Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix
SUSPENDERER IKKE: Molde-direktør Øystein Neerland (t.v.) sier at klubben ikke vil suspendere spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt. Her sammen med Ole Gunnar Solskjær på en pressekonferanse i 2012. Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag bekreftet statsadvokat Ingvild Thorn Norheim til VG at det blir tatt ut tiltale.

Nå bekrefter Molde-direktør Øystein Neerland at klubben ikke vil suspendere spilleren, og at de vil avvente domstolens behandling av saken.

- Som kjent har en av MFKs spillere nylig blitt tiltalt i en straffesak. MFK er i den forbindelse gjort kjent med at spilleren og fornærmede har ulike versjoner av hendelsesforløpet. Spilleren mener at han ikke har gjort noe straffbart. Det tilligger ikke MFK som fotballklubb å ta stilling til hendelsesforløpet, og det tilligger ikke MFK å felle dom i saken. Det er det rettsapparatet som skal gjøre. MFK vil på denne bakgrunn avvente domstolenes behandling av saken, før det vurderes om hendelsen skal få betydning for spillerens tilknytning til MFK. Spilleren vil møte på jobb og dermed også være aktuell for laget fremover, sier han til Romsdals Budstikke.

Spilleren skal ha fått forkynt tiltalen fredag.

- Han er overrasket over at det er tatt ut tiltale, og at han erkjenner ikke at det har skjedd noe straffbart. Han ser fram til å forklare seg til retten når den tid kommer, sa spillerens forsvarer Øyvind Panzer Iversen til Nettavisen fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer