Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Volkert Kievitshof har en perfekt oppgave

Trener Evy Marie Brinch har stor tro på at Volkert Kievitshof er en vinner i V65-avslutningen.

(Dagbladet.no): - Volkert Kievitshof har vært strøket en gang, men det var ikke noe alvorlig, kan trener Evy Marie Bricnh fortelle til dagbladet.no.

- Jeg var ute og kjørte med ham, da han kodet over uken før vi skulle til Leangen. Da beinet fortsatt kjentes varmt ut noen dager etter valgte jeg å stryke ham for sikkerhets skyld, opplyser hun.

- Han fikk en uke i hagen.

Han er kanskje litt tynt jobbet foran denne starten, men jeg har tro på ham. Eirik (Høitomt) kjørte ham i et hurtigarbeid onsdag, og da så han rytmisk og fin ut. Alt virket normalt.

Volkert har et veldig fint løp på papiret. Han er rask fra start og sitter nok tidlig i tet. Jeg vet ikke om Eirik vil sitte der, eller velger å slippe til noen. Det avgjør han selv.

- Jeg har stor tro på seier. Volkert Kievitshof skal helst gå barbent rundt om, men det kommer an på banen om vi kan gjøre det. Uansett river vi av skoene foran. forteller Evy.

Det kan hun ta med stor ro. Det er meldt pent vær. Alt ligger til rette for skoløse forhold på Bjerke onsdag.

- Både spor og sprintdistanse er helt riktig, sier Evy som har elleve hester i trening på sin stall på Holter i Akershus.

FØRST HELE VEIEN. Volkert Kievitshof og kusk Eirik Høitomt skal bestemme alt i V65-avslutningen onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
FØRST HELE VEIEN. Volkert Kievitshof og kusk Eirik Høitomt skal bestemme alt i V65-avslutningen onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Satser som trener

Evy Marie Brinch har en travel hverdag fra tidlig morgen til sent på kveld med elleve hester å ta seg av. Hun er en riktig arbeidsmaur. Nå tar hun også travtrenerskolen og tar skrittet fullt ut.

- Lærlingen min sluttet i julen, men jeg har ei skolejente som hjelper meg noen ettermiddager i uken. Jeg har nok å gjøre. Nå er det imidlertid inntaksstopp, ler hun.

- Jeg skal begynne på trenerskolen om kort tid og tør ikke ta inn flere hester før jeg er ferdig. Jeg vil få god hjelp av gode venner. Blant andre vil Robert Fossen og Eskil Andersen trene hestene mens jeg er på skolen, fortsetter hun.

Evy var samboer med den kjente travkusken Trond Skauen, da han tragisk gikk bort høsten 2006.

- Hvordan fortoner hverdagen seg for deg etter at Trond ble borte?

- Det går bra nå. Men det tøffeste har vært å ikke ha noen å støtte seg til. Det var så trygt når Trond tok alle avgjørelsene. Og jeg bare kunne konsentrere meg om hestebiten. Nå skulle jeg plutselig ta meg av hesteeiere og alt sammen selv. Og jeg måtte ta alle avgjørelsene selv. Det var litt uvant i begynnelsen. Men det har gått bedre etter hvert. Jeg har mange fine unghester på stallen, men bare to-tre løpshester per i dag. Alle unghestene har klart mønstringsløpene, og det blir spennende fremover.

- Jeg synes det er topp at jentene gjør det så bra som trenere for tiden. Jeg har god kontakt med Gro Anita Nordby, som har bra resultater å vise til.

Jeg gleder meg til å ta fatt, sier hun.

Gammeln nyter livet

Gamle Cashprovider L. var Evy Marie Brinchs passhest den tiden hun jobbet hos Olav Mikkelborg, og senere da han var i trening hos henne og samboer Trond. Nå nyter pensjonisten livet hos sin faste følgesvenn.

14-åringen er nå eid av Evy, og er master i sitt eget løp, Cashprovider L.s Æresløp, når Nitelven Travlag arrangerer lokalkjøring.

- Da er han som en ungdom igjen. Han topper i ørene, og setter halen i været. Da kjører jeg ham selv. Cashprovider L. holdes i mosjon og får noen galoppintervaller i blant. Ei 15 år gammel jente rir på ham, og det trives han godt med. Han blir hos meg så lenge han orker å være med, og har fortjent å få kose seg som den hedershesten han er, sier Evy.

- Vi måtte kastrere ham som 10-åring, så nå er han vallak. Han fikk en gaffelbåndskade og da trengte han boksehvile. Da passet det ikke å stå og hoppe opp og ned på boksen som hingst.

Nå går han i hagen med ei purkete hoppe. Aller helst vil han gå sammen med en hel flokk med hopper, da trives han best. Men vallaker hater han. Dem vil han helst banke, ler Evy Marie Brinch.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media