KAN BLI RAMMET: Volkswagen-skandalen kan få store konsekvenser for det tyske fotballaget Wolfsburg. Fansen er spente på hva som vil skje med klubben. Foto: EPA/PETER STEFFEN
KAN BLI RAMMET: Volkswagen-skandalen kan få store konsekvenser for det tyske fotballaget Wolfsburg. Fansen er spente på hva som vil skje med klubben. Foto: EPA/PETER STEFFEN Vis mer

Volkswagen-skandalen kan ramme Wolfsburg

- Sponsing av tingene som blir rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Volkswagen-skandalen kan få store konsekvenser for det tyske fotballaget Wolfsburg. Fansen er spente på hva som vil skje med klubben.

VfL Wolfsburg ble stiftet av Volkswagen-medarbeidere i 1945, og bilprodusenten eier fortsatt klubben.

Volkswagen er i hardt vær etter at selskapet sist uke innrømmet utslippsjuks. Aksjekursen har rast, og miljømyndighetene i USA har varslet en bot på inntil 150 milliarder kroner.

Krisen kan føre til innsparinger i selskapet, og det kan gå ut over økonomien til bundesligaklubben Wolfsburg, mener en britisk ekspert på idrettsøkonomi.

- Når du går på et stort økonomisk tap, ser du på sparemetoder. Sponsing er en av tingene som blir rammet i vanskelige tider. Det må ha en innvirkning på klubben, sier professor Simon Chadwick ved universitetet i Coventry til BBC.

Mesterliga I 2009 tok Wolfsburg seriegull. Sist sesong kom laget på 2.-plass i Bundesligaen og ble cupmester. Denne sesongen er Wolfsburg med i mesterligaen, og onsdag spiller de borte mot Manchester United.

- Det gjenstår å se om de kan opprettholde utgiftsnivået, og dermed opprettholde lagets prestasjoner, som de siste sesongene, sier Chadwick.

Volkswagen sponser også en rekke andre tyske toppklubber. I tillegg er Audi og Skoda, som er en del av samme konsern, involvert i skandalen. De er også store sponsoraktører i idretten.

- Ikke bekymret Wolfsburgs sportsdirektør Klaus Allofs prøver å berolige dem som frykter for klubbens framtid.

- Slik situasjonen er nå, vil ingenting forandre seg. Den økonomiske størrelsen på investeringen er absolutt ikke liten. Men deres (Volkswagens) emosjonelle engasjement er stort, og derfor er jeg ikke bekymret, sier han, ifølge BBC.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer