Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Volleyball-profil tapte mot Antidoping Norge i retten

Krevde 3,6 millioner.

TAPTE: Tidligere Sandvolleyball-spiller Vegard Høidalen krevde 3,6 millioner i erstatning fra Antidoping Norge - men han fikk ikke medhold i retten. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet
TAPTE: Tidligere Sandvolleyball-spiller Vegard Høidalen krevde 3,6 millioner i erstatning fra Antidoping Norge - men han fikk ikke medhold i retten. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen saksøkte Antidoping Norge (ADN) for 3,6 millioner kroner, men fikk ikke medhold av Oslo tingrett.

Tingrettens dom ble offentliggjort mandag. Ifølge ADN vant de saken fullt ut, noe forbundet er meget fornøyd med.

- Vi mener å ha opptrådt korrekt i denne saken, noe tingretten har sagt seg enig i. Det er vi selvfølgelig fornøyd med, sier assisterende leder Frode G. Hestnes i ADN i en pressemelding.

Bakgrunnen for saken er at Vegard Høidalen ble utestengt fra idretten for tre brudd på meldeplikten i perioden 2006 til 2009. Han ble i 2009 frikjent av appellutvalget i Norges Idrettsforbund.

Dermed valgte Høidalen å gå til søksmål. Han ønsket 3.561.801 kroner i erstatning for tapte inntekter i månedene han var utestengt.
«Retten er kommet til at det ikke er grunnlag for å fastslå at Antidoping Norge har opptrådt uaktsomt i forbindelse med anmeldelsen av Vegard Høidalen til NIFs domsutvalg. Det påberopte ansvarsgrunnlaget har ikke ført fram, og det er dermed ikke grunnlag for å ta til følge Vegard Høidalens krav om erstatning mot Antidoping Norge», heter det i rettens vurdering.

ADN opplyser at hver av partene må dekke sine egne sakskostnader. Høidalens advokat Gunnar Martin Kjenner bekreftet overfor Dagens Næringsliv at Høidalen tapte saken, men ønsket ikke å kommentere rettsavgjørelsen ytterligere mandag formiddag

- Jeg har akkurat fått dommen og må få lest den nøyere før jeg kommenterer, sa Kjenner.

(NTB)

Hele Norges coronakart