Therese Johaug-saken

Von Siebenthal langer ut mot Johaug. Det burde hun ikke ha gjort: - Det er drøyt

Nathalie von Siebenthals kritikk av Therese Johaug og hennes angivelige testantall vekker oppsikt. Den svenske antidopingsjefen mener kritikken slår tilbake på henne selv.

KRITISK: Nathalie Von Siebenthal tror ikke på Therese Johaug. Men det er ikke så mange som tror på den sveitsiske langrennsløperen heller. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KRITISK: Nathalie Von Siebenthal tror ikke på Therese Johaug. Men det er ikke så mange som tror på den sveitsiske langrennsløperen heller. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Holdningen til doping i Norge har endret seg i kjølvannet av dopingsakene til Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby, som ifølge dømmende instans ikke forsøkte å jukse bevisst.

Der Norge og Sverige har vært to av de sterkeste forkjemperne for nulltoleranse mot doping, har pila etter høstens saker endret kurs. Johaug, hvis forklaring blir trodd på av Påtalenemda i Antidoping Norge, har forandret manges unyanserte syn på doping.

De tåpelige bortforklaringene er ikke nødvendigvis like tåpelige lenger. Nå kan de som skylder på en biff de spiste eller en solbrent leppe likevel være troverdige. Det medgir idrettsprofiler som Lasse Kjus, Frode Estil og Johan Kaggestad overfor Dagbladet.

- Vi møter oss selv i døra, sier Estil til Dagbladet.

I døra møter vi også flere utlendinger, deriblant den sveitsiske langrennsløperen Nathalie von Siebenthal. Hun synes ikke Johaugs leppekremforklaring er troverdig.

- Jeg klarer ikke å tro på henne. Det spesielle er at hun ikke ble dopingtestet fra mai til september. Det er utrolig. Og da hun først ble testet, viste testen seg å være positiv. Så skylder hun på solkrem. Nei, det tror jeg ikke på, forteller den sveitsiske langrennsløperen til Basellandschaftliche Zeitung.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer