HAR PROBLEMER: Ifølge landslagstrener Roar Hjelmeset vil Slind trolig ikke bli klar for sesongstart før verdenscupen på Lillehammer i desember. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR PROBLEMER: Ifølge landslagstrener Roar Hjelmeset vil Slind trolig ikke bli klar for sesongstart før verdenscupen på Lillehammer i desember. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Slind sliter med vond tå

Vond tå ødelegger sesongstarten for Slind

Langrennsløper Kari Øyre Slind (26) må utsette sesongstarten etter at hun har fått en belastningsskade i venstre stortå.

Ifølge landslagstrener Roar Hjelmeset vil Slind trolig ikke bli klar for sesongstart før verdenscupen på Lillehammer i desember.

- Dette er jo rett og slett veldig dårlig timing. Men jeg trener alternativt og håper at tiden går fort fram til jeg får ski på beina igjen, sier Slind selv.

26-åringen kom inn på landslaget etter en svært god sesong i 2016.

Sesongåpningen på Beitostølen går uten Slind, det samme gjør verdenscupstarten i Kuusamo helgen etter. Dermed begynner det også å spøke for OL i Pyeongchang.

Til Adresseavisen sier Oppdal-løperen at OL nå er i ferd med å bli en fjern drøm. Før hun fikk skaden i tåa gikk Slind dessuten på en smell under et høydeopphold i august.

- Jeg blir litt kritisk til høydetrening når dette skjer to år på rad. Jeg tror i utgangspunktet at alle har godt av høydetrening, men jeg har ikke knekt koden, sier hun til avisa.

(NTB)