Petter Northug:

- Vondt å ringe pappa

Fengselsdømte Petter Northug (34) forteller åpenhjertig om farens tilgivelse i nytt intervju.

DØMT: Petter Northug jr. her under pressekonferansen i Trondheim i august. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DØMT: Petter Northug jr. her under pressekonferansen i Trondheim i august. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er noe helt spesielt med å komme hjem til gården – og pappa. Barndomsminnene strømmer på. Man blir takknemlig. Det er så godt å få en normal jul. Det har ikke vært så mange av dem den siste 15 åra. Det er godt å finne, roen, sier en åpenhjertig Petter Northug til Se og Hør.

Sammen med far John (62), og brødrene Even (25) og Tomas (30), feiret kokain-og råkjøringsdømte Petter Northug jula hjemme på farens gård i Framverran i Nord-Trøndelag i år. Northug sier at det har vært befriende å komme hjem etter en tung tid.

DØMT: Petter Northug fikk en såkalt tilståelsesdom i Oslo tingrett. Video: Dagbladet TV / NTB Vis mer

Vondt å ringe pappa

I intervjuet med Se og Hør forteller Northug om den tunge telefonen han måtte ta hjem til far Jon, den 14. august, da den nyheten først ble kjent.

- Det var vondt å ringe pappa. Jeg beklaget med en gang det jeg hadde gjort. Så ble vi enige om at jeg skulle komme hjem - og det var godt å vite at jeg var velkommen. Mens det stormet som verst, var jeg hjemme på gården en periode. Jeg finner trygghet i familien.

FAKSIMILE: Se og Hør.
FAKSIMILE: Se og Hør. Vis mer

Skikongen forteller han aldri var i tvil på at han ville bli tilgitt av faren. Det bekrefter Northug senior.

- Det var en tøff telefon å få. Jeg hørte på det Petter fortalte. Så sa jeg: Kom hjem nå, gutten min. Du er fortsatt velkommen. Jeg var aldri i tvil. Du vet, når det gjelder barna dine - gir du aldri opp, sier John Northug.

Fått dommen

Mandag forrige uke forklarte Northug seg om siktelsen som inneholder brudd på vegtrafikkloven og oppbevaring av narkotika.

Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg dømte Northug til fengsel i sju måneder og tap av førerretten for alltid.

- Dom på 7 måneder er svært strengt etter veitrafikkloven, men alle saker er indiduelle. En slik straff overstiger 6 måneders grensen for hjemmesoning av hele dommen med fotlenke, skrev John Christian Elden i en SMS til Dagbladet.

Northug godtok raskt dommen etter å ha rådført seg med sin forsvarer Halvard Helle.

Nå håper trønderen på et bedre 2021.

- Jeg drømmer om en bra vinter, at vi får coronavaksine og at samfunnet snart er tilbake i normalt gjenge, sier Northug.

Dagbladet har prøvd å komme i kontakt med John Northug, uten å lykkes.

NB: Se og Hør og Dagbladet har samme eier i Aller Media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer