- Vondt å se på

I sesong fire av Team Ingebrigtsen kommer vi igjen svært tett på løperfamilien. Med Henrik får vi være med helt inn på oppvåkningen etter en operasjon i tåa.

ETTER OPERASJONEN: - Det er nesten litt vondt å se på, sier Henrik Ingebrigtsen om videobildene fra rett etter operasjonen. Video: Team Ingebrigtsen / NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den fjerde sesongen av Team Ingebrigtsen kommer på NRK lørdag. Igjen får vi følge friidrettsstjernene gjennom opp- og nedturer.

Henrik Ingebrigtsen (29) var den av brødrene som først markerte seg internasjonalt med EM-gull i 2012. Siden har det gått opp og ned på grunn av skader. Innledningsvis i denne sesongen får vi følge Henrik i forberedelsene til en operasjon i ei tå som har plaget ham lenge.

Det kommer fram i serien at dette er relativt risikabelt, og ikke var gjort på en profesjonell løper på dette nivået før.

- Den har vært så vond at jeg ikke har kunnet trent eller løpe konkurranser uten smertestillende. Ringvirkningene er enda mer alvorlige, for det kunne være at jeg måtte endre måten jeg løper på, noe som kunne ført til at jeg fikk vondt andre steder. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å prøve å gjøre jobben og gjøre de små tingene så bra jeg kan, sier Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet.

FARLIG TRIO: Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen er alle løpere i verdenstoppen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
FARLIG TRIO: Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen er alle løpere i verdenstoppen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

- Vondt å se på

Ingebrigtsen innrømmer at det tidvis er vanskelig at det går litt treigere enn han skulle ønske. Samtidig må det heller ikke gå for treigt, så balansegangen er vanskelig.

- Dessverre har jeg ganske mye erfaring med å trene meg opp etter skader og operasjoner. Må bare gjøre de rette tingene, sier Ingebrigtsen.

I serien får vi også se 29-åringen rett etter operasjonen, da tv-kameraene følger ham inn på oppvåkningen. Der er det en svært groggy Ingebrigtsen, med godt humør, som kommer seg etter operasjonen.

- Det er nesten litt vondt å se på, ler Ingebrigtsen overfor Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg føler veldig på den følelsen jeg hadde da. Hodet var helt klart, men alt gikk i sirup. Jeg hører at jeg prøver å være morsom og vittig, og er relativt rask i comebacket, men det tar så lang tid å få det ut, ler han.

Bra utvikling

2020-sesongen ble ikke slik noen hadde sett for seg. For friidrettsstjernene betydde det en sterk redusering i antall konkurranser, og at blant annet OL blir utsatt til 2021.

- Var det en bra ting for deg?

- Både ja og nei, jeg var i ganske god form i sommer, ganske mye bedre enn i VM i fjor. Likevel har jeg mye å gå på, føler jeg selv, sier Ingebrigtsen.

- Hvordan går det med skaden nå?

- Nå er det ganske bra, når har jeg fått trent som jeg skal. Jeg har vært i Spania på treningsleir og alt har gått etter planen. I den samme foten fikk jeg en skade i sommer, som gjorde at jeg måtte stå over noen greier. Det kan ha sammenheng, men nå har jeg kommet meg godt i gang med treningen etter avbrekket, begynner å nærme meg god form, sier Ingebrigtsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer