- Vondt å tenke på reaksjonene

CASABLANCA (Dagbladet): Drillo har hatt en tøff oppgave med å dele ut de 22 Frankrike-billettene. Og en like tøff oppgave med å si nei til dem som nesten kom med. - Det er ikke noe godt å tenke på hvor skuffa noen av dem er, innrømmer Drillo.

For Drillo forstår godt at noen av dem er forferdelig skuffet. Så som Alf-Inge Håland, Petter Rudi og Frank Strandli, som ble veid og funnet noen gram for lette.

I går fikk han servert skuffelsen deres i landets aviser.

- Det er ikke noe hyggelig med sånne reaksjoner. Jeg har det ille med meg sjøl når jeg tenker på det, sier Olsen. Ett døgn etter at Frankrike-kortene ble lagt på bordet.
Den jobben skapte langt mer hodebry enn da han skulle dele ut USA-billetter for fire år siden.

Men landslagssjefen måtte sette strek etter 22 navn. Sånn er reglene.

- Hvis jeg skulle unngått de verste skuffelsene, måtte jeg ha hatt en VM-tropp på minst 30 spillere, sier Drillo.
- Dagbladets kommentator kaller deg en tøffing som velger kynisk?

- Akkurat den karakteristikken ville jeg fått uansett hvem jeg hadde valgt.

Spion-tur

Nå er tøffingens jobb å legge valgets kvaler bak seg og ha alle tanker rettet mot det som begynner i Montpellier 10. juni.

Derfor dro Olsen på svipptur til Casablanca i går for å se åpningsmotstander Marokko spille oppvarmingskamp mot Frankrike. Og onsdag skal han se Marokko i VM-generalprøve mot Chile.
Ingen forsvarsorganisering eller innøvd dødball-trekk skal være ustudert når 10. juni kommer.

Men han er usikker på utbyttet.

- Jeg er faktisk usikker på hvor mye det betyr å ha god kjennskap til motstanderen. Mexico hadde jeg omtrent ikke sett før vi spilte mot dem på Bislett, og det gikk jo bra det også. Når jeg likevel drar hit for å se Marokko, handler det vel kanskje mest om min egen psyke, innrømmer Drillo.

Rettet oppgaver

Og god psyke kan være nødvendig foran VM-premieren, for landslagssjefen vet godt at kampen mot Marokko likner veldig på et vinn-eller-forsvinn-drama.

- Taper vi den kampen, ligger vi tynt an når det gjelder å gå videre fra gruppa. Og jeg blir skuffa hvis vi ikke gjør det . Jeg anser sjansene for avansement til å være 50- 50.

- Og vinnersjansen mot Marokko?

- Normalt sett er sjansen 60- 40, uten å vite det helt sikkert, spår Drillo.

Som har mer enn VM å tenke på. Underveis til Casablanca i går gjorde han unna andre professor-plikter:

- Jeg har med meg fem studentoppgaver fra Idrettshøgskolen som må rettes.