Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

Vondt ble verre for Woods

Men fortsatt verdensener.

||| Etter tidenes dårligste prestasjon over 54 hull, skulle man tro det ikke kunne bli verre for Tiger Woods. Så leverte han en 77-runde. Men til tross for hans dårligste resultat på PGA-touren noensinne, fortsetter han som verdensener. Phil Mickelson leverte en forferdelig avslutningsrunde (78 slag) og maktet derfor selvsagt ikke å vinne. Det betyr at Woods fortsetter som verdensener når PGA-mesterskapet slås i gang neste uke. — Det er fint at denne turneringen er over, så jeg kan konsentrere meg om neste uke. Det har vært et langt år, sa Tiger, med gråten i stemmen, søndag.
Bekmørkt Avslutningen på WGC-turneringen i Akron ble bekmørk for mannen som har vært verdensener i 269 strake uker. Banen i Akron har han vanligvis gjort det svært godt på, men årets turnering gikk han hele 18 (!) slag over par. — Jeg spillere bare ikke bra, sa en tydelig preget Woods til journalistene som ventet ved klubbhuset. — 18 slag over par er ikke morsomt. Det eneste jeg kan si om uken er at jeg var tålmodig, men dessverre er ikke det nok, la han til. Så dårlig spill er langt fra vanlig kost fra Woods. Karrieren hans fikk seg en smell da utroskapsskandalen ble kjent i vinter, og at han sliter også på banen er det ingen tvil om.
Bare svenske bak seg Woods endte på delt 78.-plass av de 80 som deltok. Bare svenske Henrik Stensson (20 slag over par) var dårligere. Amerikaneren, som flere ganger er blitt kalt verdens største idrettsmann, uansett sport, åpnet søndagen med par og birdie, men så ventet fem bogeyer før han så ut til å reise seg med to birdier. Fra hull 14 bar det rett utfor igjen. To dobbelbogeyer og en bogey på tre hull sier sitt om Woods formsvikt. Trolig mister han snart posisjonen som verdensener.

(NTB)