Kvartfinaletrekningen i Champions League

Vondt gikk til verre for Solskjær. Offer for regler

Reaksjonene på trekningen av Champions League-kvartfinalene.

MØTER BARCELONA: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix
MØTER BARCELONA: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble trekningen i Champions Leagues kvartfinaler gjort. Fasiten er:

 • Ajax - Juventus
 • Liverpool - Porto
 • Tottenham - Manchester City
 • Manchester United - Barcelona

Semifinalene ble også trukket - og vinneren av kamp 3 møter vinneren av kamp 1.

Derfor ble United flyttet

Manchester United spille hjemme mot Barcelona i den første kampen. I utgangspunktet ble de trukket til å spille i den katalanske byen først, men det overstyrte lokale myndigheter og UEFA.

Av sikkerhetshensyn vil de ikke at de to Manchester-lagene skal spille i samme by på samme uke, og dermed ble Manchester Uniteds kamp flyttet. Grunnen er at de endte under byrivalen i Premier League sist sesong, forklarer UEFA.

Dermed gikk vondt til verre for Solskjærs menn:

- Når Barcelona avslutter hjemme så er de formidable. Det blir knalltøft for Manchester United, sier Viasat-eksperten Petter Veland i studio.

Til Dagbladet sender han en liste over de kampene Barcelona har avsluttet med hjemmekamp i Champions League. Vi tar lista raskt:

 • 5-1 mot Lyon.
 • 3-0 mot Chelsea.
 • 0-0 mot Juventus.
 • 6-1 mot PSG.
 • 3-1 mot Arsenal.
 • 2-0 mot PSG.
 • 1-0 mot City.
 • 2-1 mot City.

På motsatt side gikk de på en smell borte mot Roma seinest i fjor.

- De kan ha mistet en avgjørende fordel, skriver lokalavisa Manchester Evening News.

Tall fra UEFA viser at 59 prosent av lagene som spilte på hjemmebane i den siste kampen i kvartfinalen i Champions League gikk videre i perioden 03/04 til 13/14. I åttedelsfinalen viser samme tall at 72 prosent gikk videre, mens i semifinalen var det 64 prosent i favør hjemmekamp først.

- Det skal mye til for at United går videre, men Solskjær har hatt en magisk kveld i Barcelona for 20 år siden, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller. Han refererer da til CL-finalen mellom Bayern München og Manchester United i 1999.

- Klopp kan bli rasende

For Liverpool ble trekningen nesten så god som den kunne ha blitt. De røde fra Merseyside slo det portugisiske laget 5-0 på bortebane i åttendedelsfinalen i fjor, før returoppgjøret (0-0) ble et lite antiklimaks.

Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studiet var klar på at Liverpool fikk en god trekning, men som han sier: Nåde dem som prøver å ta det opp med den tyske manageren:

- Hvis noen hinter om det kommer Klopp til å bli rasende på pressekonferansen, sier Fjørtoft i Viasat- studioet.

Jürgen Klopp ble nylig intervjuet av Liverpools offisielle hjemmesider. Der sier han at det ikke var en drømmetrekning:

- Hva kan jeg si? Vi har spilt mot dem før og vet hvor gode vi må være for å slå dem. Vi fikk et bra resultat forrige gang, men det var to rare kamper. I den andre kampen så vi kvaliteten som bor i Porto-laget. Jeg er ikke enig i at det var den beste trekningen for oss. Det er det ikke, det er bare en trekning, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Kan bli drømmemøte

Dagens trekning bestemte også hvilke lag som skulle møte hverandre i semifinalen. Vinneren av kampen mellom Ajax - Juventus møter vinneren av Tottenham - Manchester City. Det betyr at vinneren av Liverpool - Porto og Barcelona - Manchester United møtes.

Det betyr også at vi, med norske øyne og nisselua på plass, kan fantasere om semifinale mellom Manchester United og Liverpool.

Som Morten Langli så passende skriver på Twitter:

- Manchester United - Liverpool i CL-semi blir en av tidenes norske TV-happenings.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer