OL i Tokyo

- Vondt i hjertet hele tida

Camilla Herrem (34) har en ekstra utfordring under OL. Savnet av ektemannen og sønnen på tre år tærer på stjernekanten.

SAVN: Camilla Herrem har en rekke mesterskap i beltet for Norge. Foto: NTB
SAVN: Camilla Herrem har en rekke mesterskap i beltet for Norge. Foto: NTB Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Camilla Herrem har vært en bærebjelke på det norske landslaget i lang, lang tid.

34-åringen, som nå spiller for Sola, har 264 kamper med flagget på brystet. For ni år siden var hun med å ta OL-gull i London, før hun sikret en ny OL-medaljen med bronsen i Rio fire år seinere.

FIKK TRØST: Ida Alstad passer på Camilla Herrem etter semifinalen mot Russland. Foto: NTB
FIKK TRØST: Ida Alstad passer på Camilla Herrem etter semifinalen mot Russland. Foto: NTB Vis mer

Mesterskapet i Brasil huskes best for semifinaletapet mot Russland og de tårevåte bildene.

Siden den gang har livet endret seg for kantstjerna.

- Vondt i hjertet

Hun har byttet ut profftilværelse i utlandet med spill i moderklubben Sola. Der er hennes ektemann Steffen Stegavik, som hun for tre år siden fikk en sønn med, trener.

Men fortsatt ofrer hun mye. Foran OL var Norge samlet 16 dager i Sør-Frankrike for oppkjøring til OL, deretter var det tre dager hjemme, før turen gikk til pre camp i Japan 11. juli.

MÅTTE LYVE: Camilla Herrem måtte lyve til en journalist for å holde graviditeten skjult under mesterskapet i 2017. Reporter/video: Marthe Ihle / Kristoffer Løkås Vis mer

I løpet av turen gikk hun glipp av bryllupsdagen med mannen, men hun kom akkurat hjem tidsnok til å feire bursdagen til sønnen Theo, som fylte tre år i juli.

- Det var jeg veldig glad for, forteller hun på Dagbladets spørsmål.

Om Norge kommer seg helt til finalen vil Herrem ha vært borte fra familien i nesten to måneder, det byr på et stort savn for gullgrossisten.

- Jeg har vondt i hjertet hele tida. Det er spesielt sånn når vi er på precamp, for da har vi ikke kommet helt inn i bobla ennå. Jeg tenker mye på dem som er hjemme. Det er stor tidsforskjell, så jeg kan ikke ringe når jeg vil heller. Det er tungt, men jeg har ventet på dette OL i fem år, så jeg skal greie å stå i det, selv om savnet av de hjemme er stort, forklarer Herrem til Dagbladet.

OL kan bli avlyst

Norge spilte en treningskamp mot Sverige tirsdag kveld. Norge vant 32-25 etter å ha ledet 16-14 til pause.

- Vi kjørte med en sterk oppstilling og kjørte hardt. Det var en jevn kamp med mye målsjanser og dårlig forsvar, sier Thorir Hergeirsson, før han påpeker at forsvarsjobben ikke var god nok.

Onsdag flyr landslaget til Tokyo fra pre campen Fukuoka.

Torsdag møter de Ungarn på kamparenaen i Tokyo til en siste test før de norske jentene OL-åpner mot Korea søndag.

Tirsdag uttalte sjefen for Tokyo-OL, Toshiro Muto, at det ikke er utelukket at OL kan bli avlyst i tolvte time, grunnet smittesituasjonen i Tokyo. Hvor det for øyeblikket er unntakstilstand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer