Vondt nytt United-år

Ingen seire, uavgjort mot Burton Albion og tap for lillebror City. 2006 har ikke vært godt for Manchester United.

United har ennå ikke vunnet i år. Siste seier kom på nyttårsaften, etter det har de spilt tre uavgjorte kamper før de tapte for lillebror City i går.

Alex Ferguson raste mot dommer Steve Bennett etter kampen. Gult kort til Wayne Rooney, tvil om offside før 1- 0-scoringen og utvisning av Christiano Ronaldo fikk det til å koke over hos skotten.

-  I kamper som dette trenger du sterk dommer og linjemenn, men det fikk ikke vi i dag, sier Ferguson.

Fortjent ledelse

Men det var Trevor Sinclair, Darius Vassell og Robbie Fowler som skapte City-jubel i går, ikke mannen med fløyta. Sinclair og Vassell utnyttet Uniteds svake forsvar og sørget for en fortjent ledelse på 2- 0 før det var spilt 40 minutter.

Det kunne lett stått 3- 0 før pause, men van der Saar fikk slått skuddet til Andy Cole ut til corner.

-  Folk snakket om oss som om vi er Burton Albion. Men det er vi ikke. Vi kan slå alle, det viste vi i dag, sier City-manager Stuart Pearce.

Ruud van Nistelrooy pustet nytt liv inn i United etter 75 minutter. Etter det falt City ned på banen og ble veldig defensive. Det var nær ved å straffe seg da United presset stadig mer.

SURT:  Rio Ferdinand og Wayne Rooney etter nederlaget mot byrivalen. Foto: Reuters/Scanpix
SURT: Rio Ferdinand og Wayne Rooney etter nederlaget mot byrivalen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Men Robbie Fowlers innhopp skapte jubel og lettelse hos City-fansen da han på overtid klinte ballen i nettet fra 10 meters hold.

Dårlig forsvar

Ferguson må regne med hard kritikk etter at han valgte debutant Patrice Evra og Mikael Silvestre som midtstopperpar. Det var ikke vellykket.

-  Det var gambling å starte med Patrice. Jeg tok ham av etter 2- 0 for å ikke slippe inn flere mål. Men jeg vil ikke skylde på ham. Hele laget var dårlige defensivt og det kostet oss kampen, sier Fergie. Første sjanse til å rette opp spillet får United-gutta mot Liverpool på Old Trafford neste søndag.

AVGJØRELSEN: På overtid satte Robbie Fowler inn Manchester Citys tredje scoring. United-keeper Edwin van der Saar kunne intet gjøre.