-  Vondt og godt på en gang

Katja Nyberg og Gro Hammerseng så i går Norge live for første gang etter at de skadet seg. Da forsto de hvor mye de savner landslaget.

ÅRHUS (Dagbladet): Den skadde superduoen satt på tribunen da det ble tap for VM-favoritt Russland for første gang siden 2001.

Skuffelsen ble uansett overskygget av gleden over å se lagvenninnene igjen.

-  Det er tøft

-  Det er veldig inspirerende å se jentene igjen. Det gir meg et kick i opptreningen å være i hallen og oppleve stemningen sier Nyberg, som gikk med armen i fatle etter å ha operert skulderen for tre dager siden.

-  Jeg angrer ikke på at jeg kom, men det er tøft. Jeg har jo så veldig lyst til å være med. Det er vondt og godt på en gang, sier Nyberg til Dagbladet.

Og legger til:

-  Om ikke jeg har skjønt hvor mye jeg har savnet håndballen før, så skjønte jeg det i hvert fall nå.

Kjæresten Gro Hammerseng klarte knapt vente med å hilse på gjengen hun skulle ledet til VM-gull i St. Petersburg i desember i pausen.

 KLARTE NESTEN IKKE VENTE:  Katja Nyberg og Gro Hammerseng satt på tribunen med armen i bind og med ispose på kneet da Norge møtte VM-favoritten Russland i går. De klarte knapt å vente på å få møte lagvenninene i pausen. Alle foto: Bjørn Langsem
KLARTE NESTEN IKKE VENTE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng satt på tribunen med armen i bind og med ispose på kneet da Norge møtte VM-favoritten Russland i går. De klarte knapt å vente på å få møte lagvenninene i pausen. Alle foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Å gud, det her er litt spesielt. Jeg gleder meg til å møte dem etter kampen, og til å være sammen med dem i helga, sier Hammerseng.

Overfalt

Etter kampen hinket hun seg ned til banen på krykker - der hun ble overfalt av Karoline Dyhre Breivang, Marianne Rokne og Elisabeth Hilmo.

Etter hvert kom også sjefen sjøl bort for å hilse på. Marit Breivik vet inderlig godt at Norge hadde vært så godt som uslåelige med sine to største stjerner i St. Petersburg.

I går spilte Norge jevnt med VM-favoritten selv med ordinær innsats fra de vanligvis storspillende keeperne Beck og Lunde, og tapte til slutt 31- 35.

Men Breivik har for lengst innfunnet seg med at Norge må klare seg uten Hammerseng og Nyberg.

-  Vi kan ikke bruke energi på det, sier Breivik. -  Men Gro og Katja skal utveksle sine erfaringer fra mesterskapet i fjor med det nye kapteinsteamet, som består av Elisabeth (Hilmo), Isabel (Blanco) og Randi (Gustad) - og selvsagt bli inspirert i opptreningen, sier hun.

Karoline Dyhre Breivang synes det var oppløftende å se superduoen igjen.

Ekte lagspillere

-  Det var veldig hyggelig at de så så bra ut såpass kort tid etter operasjonen. Selv om de ikke kan spille, har de masse å bidra med. De sender tekstmeldinger med kloke ord, som at vi må stå på, skyte mer og den type ting. De er virkelige lagspillere, sier Breivang.

I Norges to første kamper har samarbeidet mellom forsvar og keeper vært upåklagelig - mens laget har slitt mer framover.

I går var alt snudd på hodet.

Storvokste russere anført av fyrtårnet Elena Polenova (198 cm) gjorde stort sett som de ville i angrep, men fikk merke at det som har vært Norges varemerke med Nyberg og Hammerseng - kontringene - ikke var døde likevel. Kari Mette Johansen parkerte treige russere og var blant Norges beste med sine fem mål.

-  Fullt mulig

Breivik har imidlertid ikke noe behov for å peke nese til de som har tvilt på Norge etter skadene.

-  Den største framgangen er større flyt i angrepsspillet og at vi fikk løftet fram kontringsspillet. Men 35 baklengs er for mye. Vi må få opp armene, demme opp for innspill og gå mer i kroppen på dem. Særlig når de er så høye, sier Breivik, som kan få sjansen til revansje allerede i finalen søndag.

-  Det er fullt mulig å komme på høyden med dem, lover landslagssjefen.

SAVN: Elisabeth Hilmo fikk en real klem av Gro Hammerseng.
VIL BRUKE ERFARINGEN: Marit Breivik har vil forsøke å dra nytte av erfaringen til Hammerseng og Nyberg før og under VM.