Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lindsey Vonn i VM:

Vonn angret på svaret om kjæresten: - Åh, herregud

Lindsey Vonn kjører sitt siste renn søndag. Etterpå skal hun være med hockeykjæresten PK. Subban.

SMÅFLAU: Lindsey Vonn snakket om framtida etter VM-fallet. Og stjerna ble flau da hun skulle snakke om kjæresten. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
SMÅFLAU: Lindsey Vonn snakket om framtida etter VM-fallet. Og stjerna ble flau da hun skulle snakke om kjæresten. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I dag: Herrenes Super-G, kl. 12.30.

ÅRE / OSLO (Dagbladet): Amerikanske Mikaela Shiffrin (23) vant VM-gull i Super-G i går, men det ble dramatisk for lagvenninne Lindsey Vonn (34) som falt stygt.

NHL-KJÆRESTE: P.K. Subban er sammen med Lindsey Vonn. Foto: NTB Scanpix
NHL-KJÆRESTE: P.K. Subban er sammen med Lindsey Vonn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Både Shiffrin og flere andre sto forbauset i målområdet da Vonn smalt i bakken, men til alles store glede, kunne 34-åringen etter hvert reise seg og kjøre ned på egen hånd.

Vonn står med 82 seire i verdenscupen og legger opp etter denne sesongen. Etter gårsdagens VM-renn arrangerte hun sin egen pressekonferanse der det blant annet kom spørsmål om framtida, og hva som står på planen rett etter VM.

Den var selvfølgelig stappfull, og Vonn var i kjent stil gjennom hele følelseregisteret i løpet av de 30 minuttene hun satt i den provisoriske sofakroken arrangøren hadde laget på scena.

Det var latter, tårer, sinne og forbauselse. Lindsey Vonn entret scenen sammen med kommunikasjonarbeider Megan Harrod, som leste opp en lang liste over den amerikanske 34-åringens meritter.

Samtidig reagerte flere på at Vonn og fiklet med mobilen oppe på scenen. Hun både smilte og vinket inn i mobilen før hun satte den rolig ned på det lille bordet.

Forklaringen på hva som skjedde kom raskt.

Vonn forklarte hun at det var kjæresten, ishockeyspilleren P.K. Subban som var i den andre enden. Han fulgte med på hele seansen fra mobiltelefonen.

- Det egner seg ikke å si, svarer Lindsey Vonn.

Vonn løftet også telefonen for å vise fram salen og den frammøtte pressen til Subban via video. Subban spiller i NHL-klubben Nashville Predators.

- Kjæresten min er med på telefon, han ler nå. Hej, PK, sa Vonn, før hun tydeligvis angret på hvordan hun innledet pressekonferansen.

- Åh, herregud, sa en småflau Vonn og tok seg til panna.

- Dere ler ikke av vitsene mine. Dette er en tøff forsamling.

Etter hvert fikk 34-åringen spørsmål om hun vil stifte familie. Da tok Vonn igjen opp telefonen og viste fram hockeykjæresten. 34-åringen brast ut i latter og fortalte at hun måtte være sikker på at kjæresten fikk med seg svaret:

- Ja, så klart vil jeg ha barn, men vi er ikke der ennå. Jeg kommer ikke til å bli gravid med det aller første. Jeg ser likevel fram til det, og jeg har et ønske om å kjøre på ski med barna mine. Derfor er det viktig at jeg gir meg nå, sier Vonn.

MED VIDEO: Lindsey Vonn. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
MED VIDEO: Lindsey Vonn. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

Vonn står med 82 seire i verdenscupen - bare fire færre enn Ingmar Stenmarks 86, som er mestvinnende i historien.

Den amerikanske kvinnen har vært forfulgt av skader og gir seg etter årets sesong.

- Det føles ut som jeg har blitt påkjørt av en trailer, men bortsett fra det føler jeg meg fin. Knærne mine er som de var før løpet, og det er bra. Jeg føler meg øm i kroppen, har vondt i ribbeina og jeg mistet pusten da jeg traff bakken, sier Vonn før sitt siste renn søndag.

- Jeg vurderte om jeg skulle gi meg etter Cortina. Aksel (Lund Svindal) kjørte ikke i Kitzbühel. Jeg sa «hva om vi drar til Åre, gjør et siste forsøk og har en stor fest etterpå» Aksel var enig i at det var en god idé, sier Vonn.

På spørsmål fra NTB på den internasjonale pressekonferansen i Åre tirsdag, skrøt den amerikanske jenta voldsomt av Svindal.

- Han er en utrolig snill person. Han er morsom, og blir bare mer morsom etter hvert som man blir kjent med han. Han behandler folk med respekt, det gjør for så vidt alle de norske utøverne. De ser ikke på kvinnelige alpinister som annenrangs vare, sier Vonn.

Hun forteller at hele det norske laget sendte henne hyggelige meldinger etter at hun annonserte at hun legger opp.

- Det betydde mye for meg at de gutta tok seg tid til å skrive til meg, sa Vonn til NTB.

I dag klokka 12.30 skal herrene kjøre Super-G i VM. VM sendes på NRK.

Dagens VM-program: Super-G menn 12.30. Utfortrening kvinner 10.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!