TILBAKE I TET: Lindsey Vonn viste gammel form til tross for mageproblemene da hun var tilbake på offisiell trening i går. Foto: SCANPIX/Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images/AFP
TILBAKE I TET: Lindsey Vonn viste gammel form til tross for mageproblemene da hun var tilbake på offisiell trening i går. Foto: SCANPIX/Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images/AFPVis mer

Vonn fryktet magesykdommen skulle ende karrieren

- Følte meg som en 100-åring. I går var hun suveren.

(Dagbladet): Lindsey Vonn og folkene rundt henne var dypt bekymret da flere besøk på sykehus endte i innleggelse uten gode svar på hva som feilet den amerikanske alpinstjernen.

De voldsomme magesmertene viste seg til slutt å være en infeksjon, men legene fryktet lenge at hun led av den kroniske tarmsykdommen Crohns sykdom, forteller Vonn i sin egen spalte i Denver Post.

- Det var det de var mest bekymret for, for det ville vært et livslangt problem jeg måtte ha levd med. Jeg vet at folk med Crohns sykdom klarer seg fint med det, men som idrettsutøver ville det vært veldig, veldig vanskelig, sier hun.

- De snakket også om en rekke andre kroniske sykdommer, og det skremte meg. Jeg var veldig redd, fortsetter Vonn.

Følte seg som 100-åring
Crohns sykdom er en kronisk tarmlidelse, som ifølge Wikipedia kan gi magesmerter, diaré, uforklarlig feber, luftplager og vekttap. Den rammer gjerne personer i 20-40-årsalderen, og det finnes bare symptomdempende behandling.

Lindsey Vonn forteller at hun hadde store smerter på sykehuset, «ute av kontroll», men da legene fant rett antibiotika ble hun bedre.

- Da jeg kom ut av sykehuset, ble jeg sliten bare av å gå ned gangen i leiligheten, av å gå opp trapper. Jeg måtte stoppe for hvert femte skritt, jeg følte meg som jeg var 100 år, og jeg kunne ikke tenke på ski engang, sier Vonn.

LETTET: På det verste fryktet Vonn kroniske mageproblemer som ville ødelegge karrieren. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andy Clark
LETTET: På det verste fryktet Vonn kroniske mageproblemer som ville ødelegge karrieren. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andy Clark Vis mer

For snart to uker siden kunne hun forsiktig gjenoppta treningen, men hun tvilte sterkt på hva hun kunne være stand til i konkurranse.

Tilbake på topp
Derfor var det en voldsom opptur da hun i går kjørte ned til suverent beste tid i kvinnenes første utfortrening i Lake Louise i går.

Det amerikanske fartsfantomet brukte 1.52,10 og hun var 0,95 sekunder raskere enn neste løper, tyske Maria Höfl-Riesch.

- Dette er en stor uke for meg, med to utforrenn og super-G i Lake Louise, der jeg ofte har gjort det bra. Jeg vet ærlig talt ikke hvor sterk jeg kan være. Jeg tror jeg kan kjempe i toppen, men jeg trenger tid, og vet ikke når jeg kan være 100 prosent, skrev Vonn selv, dagen før prestasjonen på den offisielle treningen.