DRØMMEN KNUST: Lindsey Vonn hadde en drøm om å få prøve seg mot herrene i utfor. Det får hun ikke lov til av det internasjonale skiforbundet.Foto: SAMUEL KUBANI / AFP PHOTO / NTB Scanpix
DRØMMEN KNUST: Lindsey Vonn hadde en drøm om å få prøve seg mot herrene i utfor. Det får hun ikke lov til av det internasjonale skiforbundet.Foto: SAMUEL KUBANI / AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

Vonn nektes å konkurrere mot Svindal og kompani

FIS setter ned foten for utfordeltakelse i Lake Louise.

Verdensener Lindsey Vonn (28) får ikke delta i mennenes utforrenn i Lake Louise 24. november.

Det bestemte styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) lørdag. Den firedobbelte amerikanske verdenscupvinnerens søknad om å måle styrke mot mannlige kolleger ble blankt avvist.

- Styret respekterer Vonns forslag om å delta i mennenes verdenscuprenn, men bekrefter at et kjønn ikke har lov til å delta i et annet kjønns konkurranser. Det gjøres ingen unntak i denne saken, heter det i FIS' beslutning.

Den canadiske alpinpresidenten Max Gartner var svært positiv til å innfri Vonns ønske, men fikk ikke de øvrige medlemmenes støtte.

FIS åpner imidlertid for at Vonn kan være prøvekjører i mennenes Lake Louise-renn dersom rennledelsen og juryen innfrir en slik søknad.

Vonn, som har både VM- og OL-gull i utfor på merittlisten, satte én forutsetning for å kjøre med gutta, og det er at hun også får kjøre i kvinnenes verdenscuprenn i samme bakke uken etter.

Vonn trives i Lake Louise. 11 seirer og til sammen 17 besøk på seierspallen er det blitt for alpindronningen. Nylig fortalte Vonn at hun gjerne også deltar i Kitzbühel før hun legger alpinskiene på hylla.

(NTB)