Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hedda Sivertsson har gått bort

Vonn tar til tårene etter beskjeden: - Hun var så sterk og modig

Hedda Sivertsson, den svenske jenta som elsket Lindsey Vonn av hele sitt hjerte, har nå gått bort.

BESKJED: Svensk-amerikaneren Hedda (15) sendte en rørende videomelding til skikjøreren Lindsey Vonn (32) da hun var 14. Her ser Lindsey videoen for aller første gang. Video: Expressen / CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Expressen delte i dag nyheten om at kreftsyke Hedda Sivertsson (15) har gått bort.

Sivertsson ble rammet av kreft sommeren 2015, og gjennom den tøffe behandlingen har hun fått stor støtte fra den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn. Vonn er for øyeblikket i Åre, hvor den siste verdenscupen for sesongen går av stabelen.

Den amerikanske alpinisten ble rørt til tårer da hun mottok beskjeden.

- Det er utrolig trist å høre. Hun sendte meg en video før OL, men jeg kunne ikke se på den for det gjorde så utrolig vondt å se henne med så mye smerter. Hun kjempet så mye.

- Jeg kjenner meg veldig takknemlig for å være en person som inspirerer, spesielt for en person som Hedda som var så sterk og modig, sier Vonn til Expressen.

Stort idol

Den svenske avisa introduserte Sivertsson til Vonn for første gang under verdenscupen i Cortina i 2016. Journalistene spilte av en videohilsen til alpinisten, der den unge jenta forteller at hun elsket Vonn og at hun var imponert over hennes raske comeback. Drøyt noen måneder tidligere hadde Vonn brukket armen.

Se videoen øverst i saken.

- Du har vist meg hvor raskt det går an komme seg, jeg håper jeg kunne blitt like fort frisk, sa Sivertsson den gangen.

​I februar 2016 møtte Sivertsson alpinisten for første gang. Samme året stod de på ski sammen i Colorado. Både Sivertsson og familien fikk treffe Vonn og hele det amerikanske skilandslaget.

Relasjonen med Vonn betydde veldig mye for den unge jenta. Den amerikanske skistjerna var en stor inspirasjonskilde for Sivertsson som etter hvert måtte gjennomgå flere operasjoner og strålebehandlinger.

- Møtet med Lindsey Vonn og de andre på landslaget betød utrolig mye for Hedda, som var veldig dårlig da. Alle var så hyggelige og jordnære, og det ga henne en utrolig kraft, sier mamma Camilla Sivertsson til Expressen.

​Alpintalent

Hedda Sivertsson ble født i Sverige, men flyttet til USA som toåring da hennes foreldre fikk arbeidstillatelse.

Hun fikk raskt interesse for ski og var et talent i alpint. Sporten ga henne mye glede og var en konstant drivkraft. Skituren med Lindsey Vonn var det største høydepunktet i Sivertssons liv, ifølge hennes mor.

- Hedda ropte ut av lykke da hun møtte Lindsey. Hun hadde det vanskelig for å holde tilbake, men det gikk bra. Begge to elsket hunder og skikjøring, så praten gikk i ett om det, sier mamma Sivertsson.

I januar i år fikk Sivertsson kjøre sin siste skitur. Etter det så hun Vonn konkurrere i OL på tv.

- Det var en veldig fin opplevelse. Hun var så glad, til tross for store smerter. Etterpå så vi mye på OL. Det siste vi så var parallellslalåm, forteller mammaen.

Alpinstjerner sørger

Sist lørdag ble det holdt minnestund for Sivertsson i USA. Rundt tusen mennesker kom for å hedre henne. I tillegg til Lindsey Vonn, har også amerikanske Ted Ligety og Mikaela Shiffrin hatt kontakt med den unge jenta. De tok nyheten tungt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!