Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vonn vil kjøre utfor med gutta

Har søkt om tillatelse.

VIL KJØRE MED GUTTA: Alpinstjernen Lindsey Vonn jakter nye utfordringer. Hun har søkt om å få kjøre verdenscuputfor med herrene i Lake Louise i november. Foto: Reuters / Giampiero Sposito / NTB Scanpix
VIL KJØRE MED GUTTA: Alpinstjernen Lindsey Vonn jakter nye utfordringer. Hun har søkt om å få kjøre verdenscuputfor med herrene i Lake Louise i november. Foto: Reuters / Giampiero Sposito / NTB Scanpix Vis mer

Alpinstjernen Lindsey Vonn jakter nye utfordringer. Hun har søkt om å få kjøre verdenscuputfor med herrene i Lake Louise i november.

Vonn har vunnet 53 verdenscupseirer i alpint. Hele 26 av disse er kommet i utfor. Den amerikanske jenta vant kvinnenes alpincup sammenlagt i fjor. Hun har spurt konkurransesjef Günter Hujara om å få delta i herrenes utfor i Lake Louise.

- Vi har snakket om det, men en beslutning er ikke tatt, sier jentenes renndirektør Atle Skårdal.

- Vi må se på reglene om det lar seg løse, eller ikke løse, sier Skårdal videre.

Eksperter antyder at Vonn vil være opptil fem sekunder tregere enn menn, om hun får konkurrere med dem. Vonn er nest beste utforkjører på kvinnesiden. Bare Annemarie Moser-Pröll med 36 enkeltseirer på 70- og 80-tallet har bedre statistikk.

- Om Lindsey Vonn trener og konkurrerer med herrene i november kommer hun til å ha en stor fordel mot sine konkurrenter helgen etter i samme bakke, påpeker Skårdal.

Vonn liker seg i Lake Louise. 25 ganger har hun stilt til start. Det har gitt 11 seirer, fem annenplasser og én tredjeplasser.

PR-stunt Det var på denne ukes høstmøte i alpinkomiteen i FIS i Zürich at diskusjonen kom opp.

- Dette vil være et flott PR-stunt om vi får dette til. Hun vil egentlig kjøre mot gutta i Sölden, men dette kommer for tidlig på grunn av forskjellige regler. Hun kunne nok kjørt på wildcard i Sölden på siste startnummer, men ville vært sjanseløs. Dette er nemlig ikke like enkelt som i golf, sier nyvalgt norsk medlem i alpinkomiteen i FIS, Kjetil André Aamodt til NTB.

Han ser på det hele som god reklame for alpinsporten.

- Det hadde vært interessant og sett henne i aksjon i en av de klassiske utforløypene i Wengen eller Kitzbühel hvor hun kunne fått brynet seg skikkelig. Resultatet er ikke så viktig, men vil skape enormt blest. Folk vil bli imponert over at hun stiller opp mot gutta, sier Aamodt.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media