Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vonns innstendige bønn: 
- Det holder. Vær så snill, stopp dette

Nektet å kjøre.

STARTNEKT: Lindsey Vonn var blant utøverne som nektet å kjøre etter at tre løpere kjørte ut i samme sving i Crans-Montana. Foto: AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF
STARTNEKT: Lindsey Vonn var blant utøverne som nektet å kjøre etter at tre løpere kjørte ut i samme sving i Crans-Montana. Foto: AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i formiddag skulle damene konkurrere i den alpine kombinasjonen i Crans-Montana i Sveits, men åpningen på rennet kunne knapt vært verre.

De tre første kjørerne, Ilka Stuhec, Tessa Worley och Denise Feierabend, kjørte alle ut i samme kurve. Sistnevnte falt så stygt at hun ble fraktet ned i en pulk av hjelpemannskapene.

Det fikk den amerikanske superstjerna Lindsey Vonn til å se rødt. Hun tok til Twitter, og meldte klokkeklart ifra om at hun ikke aktet å sette utfor i den samme traseen der de tre andre hadde kjørt ut.

- Det holder. Jeg kjører ikke i dag. Dette er ikke trygt. Vær så snill, stopp dette, skrev hun adressert til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Starten ble senere flyttet ned til et lavere punkt i løypa, men Vonn valgte likevel å stå over.

Det samme gjorde lagvenninnene Laurenne Ross og Mikaela Shiffrin.

- Det var en god beslutning, men dessverre tror jeg ikke det kommer til å gjøre noen stor forskjell. Snøen er for myk. Trist at Denise ikke får kjørt på nytt, sier hun om Feierabend.

Stuhec, som var blant de som kjørte ut, leder konkurransen etter super-G-delen foran Federica Brignone og Michaela Kirchgasser.

Slalåmdelen av kombinasjonen begynner 14.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media