Vorset Ivers fortsetter seiersferden

Hjemmekusk Boye Ølstøren loser V75-favoritten og seiersmaskinen Vorset Ivers på Leangen lørdag.

(Dagbladet.no): - Vorset Ivers har vært utrolig bra. Han taper selvfølgelig før eller siden. Men sist var han strålende til seier fra dødens. Denne gang står han i bakspor, men han står fint inne i løpet. Er han like bra som sist, skal seierssjansen være stor og jeg er optimist, sier kusk Boye Ølstøren til Dagbladet.no.

- Min desidert beste sjanse denne lørdagen, fortsetter han.

Vorset Ivers er en sjelden seiersmaskin. I fjor vant vallaken hele 15 løp. I år har han hittil nøyd seg med halvparten. Men vallaken skulle stått med såkalt \'stolpe\' i programmet, som betyr fem eller flere triumfer på rad. Men en uheldig oppløpsgalopp snøt ham for enda en seier på Bergsåkerbanen i Sverige. Men hjemme på Leangen går det som regel bra.

Boye Ølstøren har slitt med en kranglete rygg, men er nå operert og tilbake for fullt.

- Det var en virvel som hadde sklidd ut, og det er operert inn fire bolter. Nå er det full fres igjen, og jeg er god som ny. Jeg har et trettitalls hester på stallen, og derav er det mange unghester det blir spennende å følge i tiden fremover. Jeg kan se fremtiden lyst i møte igjen, forteller trenernestoren.

- Hva med dine øvrige oppsitt lørdag?

- Jang (V5-1) var en middelhavsfarer, men han har kommet seg og er i rivende utvikling. Han har travet to gode løp, og var knallgod sist. Han står fint til og jeg tror på en plass blant de tre første i mål.

- Ramstad Viktor (V5-5/V75-3) tror jeg ikke går til topps. Han er belastet med dårlig spor og er ute på feil distanse. En bra premie er målet.

MOT NY SEIER. Vorset Ivers taper svært sjelden på hjemmebane. Lørdag starter vallaken sammen med kusk Boye Ølstøren som storfavoritter i det første V75-løpet. Foto: HESTEGUIDEN.COM
MOT NY SEIER. Vorset Ivers taper svært sjelden på hjemmebane. Lørdag starter vallaken sammen med kusk Boye Ølstøren som storfavoritter i det første V75-løpet. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Mr. Nice Guy (V75-6) er blitt gammel og lur, men er en bra hest. Realistisk sett er det å smyge med for en best mulig premie.

Regn alltid med Edvard

Edvard Kristiansen er en av kuskene som har stått for de virkelig store oddsbombene på hjemmebanen. I V75-6 utfordrer han sammen med Rajas Gold favoritten San Soir.

- Vi kliner til for tet, og jeg kjører alt det går fra start. Rajas Gold er rask ut. Sist ble det helt feil med tillegg og han fikk for langt fram. Men han har travet noen riktig fine løp. Får jeg tet, vil jeg sitte der.

Vi bør ende helt i toppen, sier kusk Edvard Kristiansen til Dagbladet.no.

- Rajas Gold er min beste sjanse lørdag.

Edvard Kristiansens vurderinger av egne oppsitt:

- Om Boca Junior (V5-2) er i orden, har han en trippelsjanse. Det er dog en stund siden jeg har kjørt ham, så jeg kjenner ikke dagsformen.

Galant Borg (V5-4/V75-2) har heldigvis trukket et fint spor denne gang. Han er ikke spesielt rask ut, men vi bør være sikret et fint løp. Sprint er ikke hans beste distanse, men han har fin form og vi bør være blant de tre første i mål. Hesten har vært stabil og flink i år, opplyser Edvard Kristiansen.

- Salsnes Ilmi (V5-5/V75-3) møter mange gode hester. Sprint passer ikke helt. Hun er sterk og går til mål og var positiv på Sørlandet sist. Fra et dårlig spor er det en best mulig premie som gjelder.

Jaguar W.L. (V75-4) er jevn og sikker. Han trakk et dårlig spor og herfra er det premiesjanse.

Salsnes Stjerna (V75-5) er ei flink hoppe når hun er i orden. Hun travet godkjent sist. Jeg tror hun kan ned mot 1.31, men vet ikke hvor langt det rekker i dette selskapet. Hun støter på mange gode hopper, og tilleggshestene kan bli for gode. Det er en premiesjanse, mener Edvard Kristiansen.

TRØNDERKUSK UTEN RESPEKT-1. Boye Ølstøren er temmelig sikker på seier med Vorset Ivers.
TRØNDERKUSK UTEN RESPEKT-2. Edvard Kristiansen er offensiv og lover bånn gass med Rajas Gold.