Vosse-Istad mot toppen

I fjorårssesongen trente Gro Marit Istad bare sporadisk med de beste. Denne sesongen har det meste klaffet, og en måned før VM i Kontiolahti har 20-åringen fra Voss satt seg i respekt i verdenscup-sirkuset.

Dagens 4. plass på 12,5 km fellestart er hennes beste plassering i et individuelt verdenscuprenn.

- Jeg er mest fornøyd med det jeg presterte på standplass, sa Istad som skjøt to feilfrie liggende serier. På de avsluttende stående seriene måtte hun ut i to strafferunder.

I mål var hun 1,01 minutt bak vinneren, hjemmefavoritten og verdenscuplederen Uschi Disl. Som nummer to og tre fulgte Olena Zubrilova, Ukraina og Corinne Niogret, Frankrike.

Slo Forsberg

Svenske Magdalena Forsberg var en av dem som måtte se seg slått av Gro Marit Istad. De hadde en intern fight fra siste skyting og inn mot mål.

- Det er klart at jeg er storfornøyd, sa den smørblide skiskytterjenta som bare hadde godt å si om prøveordningen med fellesstart.

Helst foretrekker hun sprinten over 7,5 km, men i VM kan det tenkes at hun også starter på normaldistansen over 15 km.

- Sprint passer meg i utgangspunktet best, og den får jeg også prøvd meg på i Ruhpolding, sa Istad som i tillegg er med på det norske stafettlaget.

Syk Skjelbreid

Liv Grete Skjelbreid, som sist helg tok to verdenscupseire i Oberhof, var plaget av vond hals og sto over onsdagens fellesstart. Trøsten for hennes del var at samboeren Raphael Poiree gikk helt til topps på 15 kilometeren.

Liv Gretes søster Ann Elen pådro seg fire strafferunder og måtte ta til takke med 9. plass i den tøffe løypa. Gunn Margit Andreassen som var forkjølet i romjula, gikk et svakt langrenn og endte helt nede på en 21. plass med bare en bom på standplass.

(NTB)