VM-helter vrakes til ski-VM i Oberstdorf

Vraker alle TV-heltene

Aldri har du sett en mer spennende skistafett på norsk TV. Nå forsvinner hele dette suksesslaget fra VM.

DET STØRSTE ØYEBLIKKET: Norge har akkurat vunnet VM-gullet på stafetten i Lathi 2017. Nå er hele laget med Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn-Hågen Krogh vraket til VM i Oberstdorf. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
DET STØRSTE ØYEBLIKKET: Norge har akkurat vunnet VM-gullet på stafetten i Lathi 2017. Nå er hele laget med Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn-Hågen Krogh vraket til VM i Oberstdorf. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GYSEREN mot Russland på 4x10km stafett under Lahti-VM 2017 ble tidenes beste underholdning fra denne sporten. Der leverte hver eneste av de fire norske løperne på sitt absolutt beste før de jublet sammen for VM-gullet på den tradisjonsrike finske skistadion.

Først fulgte Didrik Tønseth russiske Andrej Larkov som sprengte feltet midtveis på førsteetappen. Så gikk Niklas Dyrhaug så voldsomt sammen med Aleksandr Bessmertnykh på den andre klassiske etappen, at det bare var snakk om disse to skistormaktene. Den svenske legenden Olsson og resten av konkurrentene mistet ett minutt.

På tredjeetappen skaffet Martin Johnsrud Sundby den avgjørende luka ned til Russland med et rykk i dobbeltdans fra Alekseij Tjervotkin opp til løypas høyeste punkt. Avstanden ble på 17,7 sekunder fra ankermann Finn-Hågen Krog ned til VM-kongen Sergej Ustjugov.

Den duellen som fulgte i løssnøen på og rundt skistadion i Lahti, ble en snau halvtime med mer fortettet spenning enn det store norske skipublikummet noen gang har opplevd.

Tapre Finn-Hågen holdt unna mot Ustjugov, og Norge vant sin kanskje største stafettseieren noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer