Vraker alle

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt- Moss 4- 1. Etter Bengt Sæternes' (25) fantastiske scoring mot Moss søndag er det lett å forstå hvorfor proffagenter ringer på mobilen hans til alle døgnets tider. Men Bodø/Glimt-spissen har samme svar til alle som ringer: Nei!

- Det skal mye til for at jeg forlater Bodø/Glimt. Derfor blir det også for mye stress og mas å ha en fast agent til å jobbe for meg. Ikke har jeg bruk for noen agent, heller, for det er ikke så viktig for meg å reise utenlands. Hadde det vært det, ville jeg vært mer aktiv på den fronten, sier Bengt Sæternes til Dagbladet etter superscoringen som blir en sikker kavalkadehit:

15 meter inn på egen banehalvdel mottok han en klarering fra eget forsvar, satte fart framover, og i duell med tre Mosse-spillere kjempet han seg fri, fosset innover mot banen, fintet seg rom mellom tre forsvarsspillere og trillet ballen i mål bak Rino Hansen.

Glimt-trener Dag Opjordsmoen nølte ikke med å omtale prestasjonen som «verdensklasse».

Mer egoistisk

- Bengt har to ekstreme kvaliteter: Han er veldig god rettvendt, og han er gjennombruddshissig. Når han kombinerer de to egenskapene - som ved denne scoringen - blir det helt rått, smiler en fornøyd Glimt-sjef.

Selv sier Bengt:

- Jeg har fått beskjed om å være mer egoistisk. Men det er små marginer: hadde jeg mislyktes, ville jeg sikkert fått mye kjeft for at jeg ikke sentret, smiler den 1,87 meter høye kraftkaren.

I tillegg var Sæternes involvert i to av de tre andre Glimt-målene:

Sæternes startet angrepet som endte med at 19-åringen André Hanssen smelte lærkula vakkert i krysset på hel volley. Og det var Sæternes som ble felt da Glimt fikk straffe i andre omgang.

Spesielt imponerende blir innsatsen med tanke på at spissen for bare en drøy måned siden ble friskmeldt etter en meniskskade som satte ham utenfor i ti uker.

Mystisk

Som spiss blir ikke Sæternes lagt merke til på samme måte som John Carew og Rune Lange. Men beskjedne, nesten mystiske Sæternes leverer varene:

I fjor endte han på 16 spillemål. I år har han foreløpig tre på fire kamper.

Privat snakker han mye heller om musikk, fiske og båtliv enn fotball.

- Jeg er veldig privat, og det er ikke mange som vet mye om meg. Jeg trives godt alene og det er bare noen få som kjenner meg veldig godt, sier Bengt Sæternes.

Etter to sesonger i Bodø/Glimt er i det minste hans fotballkunnskaper i ferd med å bli viden kjent.

Så kjent at engelske Crystal Palace, franske Montpellier og noen østerrikske klubber ønsket Glimt-spissen allerede i fjor.

Men Bodø/Glimt og Bengt sa nei.

Champions League

- Det er helt uaktuelt å gå til en middels god bakgårdsklubb. Bare en storklubb som vil satse på meg kan få meg ut av landet. I Norge er det bare Rosenborg som vil være et interessant alternativ, på grunn av Champions League.

Foran årets sesong var det Vålerenga sin tur til å få beskjed om å holde fingrene unna.

I stedet forlenget han avtalen med Glimt til ut 2002.

Og har ikke angret et sekund.

- Jeg har veldig tro på Bodø/Glimt og mener jeg valgte riktig. Det er ingen grunn til at vi ikke skal henge med helt i toppen hele sesongen, mener Bengt Sæternes.

Etter storseieren mot Moss ligger Bodø/Glimt på andreplass - bare dårligere målforskjell enn Brann skiller nordlendingene fra tabelltoppen.

roy.wahlstrom@dagbladet.no