Vraker Drillos-stilen

Endelig er Tom Nordlie klar for Vålerenga. Og han vraker Drillos-stilen før han sjøl har underskrevet kontrakten. Nå er det slutt på langballene. Vålerenga skal spille som da de ble cupmestrer under Vidar Davidsen i 1997.

Tom Nordlie skriver under treårskontrakten med Vålerenga før han onsdag setter seg på flyet til to ukers ferie i Den dominikanske republikken. Nytreneren venter ikke med programerklæringene.

- Det blir store forandringer i angrepsspillet. Det blir konturer av spillet Vålerenga ble cupmester med i 1997. Mer gjennom midtbanen, sier Nordlie.

Gutta jubler.

- Dette er helt perfekt. Jeg synes dette er den måten vi bør spille på, sier veteran og midtbanesentral Bjørn Arild Levernes.

Treårsplan

Tom Nordlie sammenlikner Vålerenga med - ja, en colaflaske.

- Merkenavnet Vålerenga har like god klang som Cocacola. Men colaen er ikke like god med gul saft på flaska.

Derfor ber han om tid. Vålerenga skal bygges opp over tre år.

- Det første året handler det om å få spillestilen til å sitte, og få den rette kjemien og harmonien i spillergruppa. Det andre året skal vi bli litt bedre. Det tredje året går det an å forvente resultater, sier han.

Systemet blir 4- 3- 3 med soneforsvar, aktiv bruk av midtbanen og fokus på gjennombruddshissighet. Det høres ut som Rosenborg. Klanen kommer til å elske det.

Bare ball

- Drillos-stilen var bra da vi holdt på å rykke ned. Men selv etter at Drillo dro, beholdt vi den. Stilen Tom vil innføre kler Vålerenga, sier Levernes, som hadde Nordlie som hjelpetrener i Strømmen tidlig på 90-tallet.

- Tom kommer til å passe fint i Vålerenga.

29. november starter treningene. Nordlie møter ikke opp før 1. mars om han ikke løses fra oppsigelsestida i Odd. Men hjelpetrener Geir Bakke har fått klare instrukser allerede.

- Sju- åtte treninger i uka, pluss en kamp. Vi kutter ut kondisjonstrening, styrke og spenst på fellestreningen. Det får gutta ta på egentrening. Vi trenger tida, og skal trene mest mulig med ball, sier Nordlie.

- Ingenting er bedre, sier Levernes.

Fire nye spillere

  • Spillerstallen skal selvsagt justeres:

- Vålerenga skal ha seks forsvarsspillere, seks midtbanespillere, seks angrepsspillere og en «potet» som kan brukes til alt. Ut fra dagens spillertall må vi ha to nye på midtbanen og to nye spisser, sier Nordlie.