Vraker flere stjerner

MOLDE (Dagbladet): Molde - Stabæk 1-4. Stabæk-trener Gaute Larsen ble landskjent da han satte Jan Åge Fjørtoft på benken. Neste mann ut kan bli Tommy Svindal Larsen - som sonet karantene da Stabæk rundspilte Molde i gårsdagens TV-kamp.

- Navn betyr ingenting for meg når jeg tar ut laget, sier Larsen til Dagbladet.

Derfor kan Svindal Larsens karantene for tre gule kort koste ham plassen på Stabæk-midtbanen. For det er sikkert ikke sikkert at Gaute Larsen endrer et lag som spiller nydelig fotball.

Og i går var det heller ingen som savnet den landslagsaktuelle balleleganten.

Martin Andresen og Tobias Linderoth regjerte midtbanen kampen gjennom, og gjorde landslagsstjernen Petter Rudi til statist i lange perioder.

- Tommy er ikke garantert å være i startoppstillingen neste kamp. Det blir vanskelig for meg å vrake Andresen og Linderoth etter denne kampen. Martin Andresen kan kanskje spille på kanten, men den formen Tryggvi Gudmundsson og Christian Wilhelmsson er i, er det uaktuelt for meg å vrake dem, sier Larsen.

- Derfor må Tommy vise seg fram på trening for å få tilbake plassen.

Ærlig trener

For skal Tommy Svindal Larsen spille, må Martin Andresen trolig vrakes. Med Fjørtofts misnøye over benkeslitingen friskt i minne, så ligger det an til flere sure miner og bråk på Nadderud i løpet av uka. Larsen er nådeløs, og velger spillere som ofrer mest. Om de er merittert betyr ingenting.

- Jeg er en ærlig trener, som sier rett ut hva jeg mener. At spillerne er misfornøyde med å bli vraket, er greit. Men jeg kan ikke ta hensyn til det, sier Larsen.

  • Derfor spilte han med Jan Åge Fjørtoft på benken, og stortalentet Marel Baldvinsson sammen med Thomas Finstad som spisser fra start.

- De to er veldig gode akkurat nå. Marel Baldvinsson er et kjempetalent som kan bli fryktelig god hvis han blir helt restituert og stabil etter skadeperioden han har vært gjennom. Jan Åge er ikke dårlig. Det er bare Marel og Thomas som er veldig gode, forklarer Larsen.

Med sin harde og nøkterne stil trengte den nye Stabæk-sjefen virkelig seieren mot Molde. Presset på laget etter to strake kalastap mot Brann og Viking har vært stort. Det innrømmer Larsen.

- Det var bra for meg, men det betydde mest for alle gutta, og hele klubben.

Ingebrigt Steen Jensen var iallfall strålende fornøyd med gutta sine.

- Dette var en 90 minutters lang positiv reklamefilm for oss, smiler han.

Svensk ener

Banens ener i går var en svenske: Christian «Chippen» Wilhelmsson.

- Jeg trives godt på denne stadion. I fjor scora jeg to her i Molde. Enn så lenge er dette min lykkebane, sier Chippen.

De to tunnelene han dro på Roger Nilsen i andre omgang var verdt inngangspengene alene på Røkke-løkka. Magne Hoseth hadde følgende ironiske filosofering i garderoben etter kampslutt:

- Da det var masse utenomsportslig bråk i klubben spilte vi bra og vant kamper. Nå er det ro, og vi taper. Vi får vel sparke noen personer til, da.