Vraker Lars Berger til stafetten

Satser heller på Alexander Os.

TAR IKKE SJANSEN PÅ BERGER: Lars Berger endte på 65. plass på herrenes 20 km i skiskytter-VM i Khanty-Mansijsk tirsdag. Han får ikke gå fredagens stafett. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TAR IKKE SJANSEN PÅ BERGER: Lars Berger endte på 65. plass på herrenes 20 km i skiskytter-VM i Khanty-Mansijsk tirsdag. Han får ikke gå fredagens stafett. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

KHANTY-MANSIJSK (Dagbladet): I dag tidlig offentliggjorde det norske laget hvem som skal gå VM-stafetten fredag.

At Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er med på laget er ikke akkurat et sjokk. Spenningen var knyttet til hvem som skulle bli fjerdemann.

Det valget falt på Alexander Os (31), og dermed må Lars Berger (31) se stafetten fra sidelinja.

- Jeg er ikke overrasket eller veldig skuffa. De hadde mer tro på Alex enn på meg. Hadde jeg hatt et knalløp tidligere i mesterskapet ville jeg vært mer gira på å være skuffa. Jeg har ikke fått det helt til, og går ikke fort på ski engang som jeg pleier, sier Berger til Dagbladet.no.

Alexander Os sier han hadde håpet på å få den siste plassen, og er glad for å få sjansen til å gå for medalje.

- Lars gikk en veldig god sprint, så jeg var ikke helt sikker. Jeg gleder meg veldig, sier Os som ikke har mesterskapsmedalje i stafett fra før.

Han eneste edle metall i samlinga er bronsen han kapret på jaktstarten i VM for to år siden.

Norge er den store favoritten på morgendagens stafett, og Tarjei Bø har tidligere uttalt at det er et løp de skal vinne for enhver pris.

- Ikke søren om det gullet skal gå til Tyskland eller Russland, sa han etter å ha vunnet gull på 20-kilometeren tirsdag.

I VM for to år siden gikk det norske laget til topps etter at Bjørndalen gikk en fantastisk ankeretappe. De er også regjerende olympiske mestere.