Vraker løpere

Krister Sørgård krever at mer av ressursene skal gå til de aller beste langrennsgutta foran VM i Oberstorf neste sesong. Det betyr at flere løpere vrakes fra landslaget.

Etter en brukbar sesong med mye prøving og feiling er landslagstreneren rekordtidlig ute med tanker om hvordan langrennsgutta neste år skal nå helt til topps på seierspallen under VM.

Slanking av lagene:

- Vi skal ha færre løpere på laget. I år har vi satset veldig bredt med seks-sju løpere på laget. Neste år blir det fra fire-sju. For å få den kabalen til å gå opp, kommer vi til å se knallhardt på resultatlista, sier Sørgård.

Totalt anslås det at antall langrennsløpere på Skiforbundets landslag reduseres fra 44 til ned mot 30.

Færre løpere i v-cupen:

- Vi kommer ikke til å sende fulle lag til v-cupløpene hver gang. Vi er stort sett de eneste som gjør det i dag.

Dette har også å gjøre med antall mann i smørekorpset. I dag har hver smører tre-fire løpere. Det er mye. Italia har for eksempel ti heltidsansatte smørere. Tyskerne har bare en-to løpere per smører.

Forbud mot konkurranser i 20 minus:

- Jeg tør påstå at det var en katastrofe for mange løpere at de gikk to-tre løp ned mot 20 minus under NM i Bardufoss, sier Sørgård som tror disse løpene delvis ødela ettersesongen for mange av toppløperne.

Ingen satsing på langløp:

- Anders Aukland og jeg var enige allerede i mai 2003 om at han skulle få satse på Vasaloppet om han ikke lå an til topp-tre i v-cupen i januar. Men neste år får ikke noen lov til å kjøre sitt eget løp for å satse på Vasaloppet.

Landslaget samles allerede neste søndag på Hafjell for en testuke og diskusjoner om opplegget. Landslagene offentliggjøres 22. april.

Sørgård har to år igjen av kontrakten, og bekrefter overfor Dagbladet at han fortsetter neste sesong.